Petri Pietiläinen: Kissojen maailmanhistoria

Osta kirja itsellesi

Oletko miettinyt, mistä kissat ovat tulleet ihmisten lemmikeiksi? Koirien kesyttämisestä puhutaan enemmän, mutta jotenkin kissatkin ovat osaksi ihmisten elämää päätyneet.

Kissojen ja ihmisten suhde on lisäksi jotenkin monimutkaisempi kuin ihmisten ja koirien välinen suhde. Koira on selkeä hyötyeläin, mutta vaikka kissat ovat tehneet hyödyllistä tehtävää hiirien hävittäjinä, kissoja on myös pelätty ja vainottu.

Petri Pietiläisen Kissojen maailmanhistoria on perinpohjainen esitys kissoista historiassa: se kartoittaa, miten kissat ihmisten elämään ilmestyivät, miten kissoihin on historian saatossa suhtauduttu ja miten kissat ovat yleistyneet.

Kissanystävä saa kirjasta paljon irti: tästä oppii varmasti paljon uutta kissojen ja ihmisten paikoin ristiriitaisista suhteista. Tiivistettyä versiota hakeva voi kuunnella Yle Areenasta Pietiläisen haastattelun Kalle Haatasen ohjelmassa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...