Petri Pietiläinen: Kissojen maailmanhistoria

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oletko miettinyt, mistä kissat ovat tulleet ihmisten lemmikeiksi? Koirien kesyttämisestä puhutaan enemmän, mutta jotenkin kissatkin ovat osaksi ihmisten elämää päätyneet.

Kissojen ja ihmisten suhde on lisäksi jotenkin monimutkaisempi kuin ihmisten ja koirien välinen suhde. Koira on selkeä hyötyeläin, mutta vaikka kissat ovat tehneet hyödyllistä tehtävää hiirien hävittäjinä, kissoja on myös pelätty ja vainottu.

Petri Pietiläisen Kissojen maailmanhistoria on perinpohjainen esitys kissoista historiassa: se kartoittaa, miten kissat ihmisten elämään ilmestyivät, miten kissoihin on historian saatossa suhtauduttu ja miten kissat ovat yleistyneet.

Kissanystävä saa kirjasta paljon irti: tästä oppii varmasti paljon uutta kissojen ja ihmisten paikoin ristiriitaisista suhteista. Tiivistettyä versiota hakeva voi kuunnella Yle Areenasta Pietiläisen haastattelun Kalle Haatasen ohjelmassa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...