Lone Theils: Kohtalokas merimatka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Dekkarit ovat varmaankin menestynein kirjallisuusgenre Suomessa. Suuren kotimaisen tarjonnan lisäksi niitä käännetään kiitettävästi. Yksi näistä on tanskalaisen Lone Theilsin kirjoittama Kohtalokas merimatka. Kirja käynnistää päähenkilön (Nora Sand) nimeä kantavan dekkarisarjan.

Nora Sand on päähenkilönä raikas tuulahdus dekkarigenreen, jossa päähenkilöt ovat perinteisesti useiden eri ongelmien riivaamia. Päähenkilö ei ole alkoholisti, huumeriippuvainen tai edes vakavasti mielenvikainen. Hänen suurimmaksi viakseen voi ehkä sanoa pienen työnarkomanian, jota sitäkään ei ole paisuteltu epäuskottaviin mittasuhteisiin. Nora Sand on ammatiltaan toimittaja, joka kirjan kirjoittanut Lone Theilskin on.

Kohtalokkaan merimatkan juoni lähtee liikenteeseen kun Nora Sand ostaa antiikkikaupasta matkalaukun. Laukun vuoreen on kuitenkin kätketty valokuvia, joista Nora kiinnostuu. Näissä valokuvissa on joukko tyttöjä ja näitä tutkimalla Nora saa tietää kyseessä olevan nuorisokodin asukkeja, jotka olivat merimatkalla. Varsinainen arvoitus kuitenkin syntyy, kun Nora saa tietää kahden kuvissa esiintyneen tytön kadonneen kyseisellä merimatkalla. Nora lähteekin tutkimaan asiaa tarkoituksenaan ratkaista vuonna 1985 tapahtuneet katoamiset. Selvittääkseen näiden tyttöjen tarinan Nora tarvitsee oman toimittajakokemuksensa lisäksi myös apua nuoruudenystävältänsä Andreakselta, joka on poliisi.

Kaiken kaikkiaan Kohtalokas merimatka on ihan sulavaa luettavaa. Päähenkilö tietyssä vaiheessa matkustaa Tanskan ja Englannin välillä niin tiuhaan, että hajamielisempi lukija saattaa pudota kärryiltä. Muuten juoni etenee tasaisesti ja Noran johtopäätökset tuntuvat loogisilta.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...