Anssi Asunta: Kolmas aikakirja

Osta kirja itsellesi

Messinansalmen pohjasta löytyy vuonna 2035 roomalainen kaleeri, jonka lastina on Israelin kansan liitonarkku. Saalis on melkoinen, mutta eniten yllättyy NASAn tutkija Andy Coppola, joka tunnistaa liitonarkun NASAn kehittelemäksi fuusiomoottoriksi. Ei siinä mitään, mutta kun kaleeri on takuuvarmasti ollut merenpohjassa vuodesta 70 ja NASAn huippusalainen fuusiomoottori on vasta tekeillä.

Anssi Asunta kelaa salamannopeasti läpi alustavia tapahtumia, joista verkkaisempi kirjoittaja olisi lätissyt parisataa sivua ja pääsee ripeästi varsinaiseen asiaan. Kirja on melkoinen seikkailu, joka asettaa Raamatun historian keskeisimmät myytit aivan uuteen valoon. 20 vuotta hauduteltu esikoisteos on paikoin hitusen kömpelö, mutta vauhtiin päästyään jyrää vastustamattomasti. Luin itse kirjan noin päivässä, kun oli vain pakko.

Kirjailija itse ei ole scifin ystävä enkä usko, että Kolmannen aikakirjan scifielementit ketään erityisemmin vieraannuta. Kirja on päinvastoin kiehtova ja kutkuttava ajatusleikki, perinteiseen laadukkaiden aikamatkatarinoiden tapaan. Suosittelen!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...