Flann O’Brien: Kolmas konstaapeli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan päähenkilö aloittaa tarinan tekemällä ryöstömurhan kumppaninsa kanssa. Saalis piilotetaan, eihän sitä sovi heti ottaa itselleen. Pitää antaa tilanteen jäähtyä. Lopulta saalista lähdetään noutamaan ja päähenkilö saa kunnian mennä noutamaan saaliin sisältävän mustan lippaan murhatun miehen talosta.

Noutokeikka saa kuitenkin kummallisen käänteen, kun talossa odottaa murhattu mies itse. Ymmärrettäköön, ettei miehen kuolemasta ollut mitään epäilystäkään, joten on luonnollista, että päähenkilömme kokee melkoisen järkytyksen.

Siitä alkaa sellainen surrealistinen pyöritys, ettei paremmasta väliä. Kertoja kohtaa kaksi kummallista konstaapelia, joiden maailma tuntuu pyörivän polkupyörien ympärillä. Toisella konstaapelilla on outo atomiteoria, toinen rakentaa erikoisia kirstuja — vaan entäs sitten se kolmas konstaapeli?

Unenomaisella logiikalla ja logiikattomuudella etenevä Kolmas konstaapeli hämmästyttää ja kummastuttaa pientä lukijaa. Tarina on science fictionia, postmodernia romaania, surrealismia, hulvatonta ivaa tieteilyä kohtaan, synkkää kauhistelua, mielikuvituksen lentoa. Lukemisen arvoista outoutta, siis. Tämän jälkeen et enää koskaan suhtaudu polkupyöriin varomattomasti!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...