Lee Child: Kova mutta reilu

Kova mutta reilu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kova mutta reilu sisältää kokoelman Lee Childin luoman sankarikulkurin Jack Reacherin seikkailuja. Tällä kertaa Reacher pieksee konnia ja hurmaa naisia novelleissa.

Jack Reacher on totuttu tapaamaan keskipituisen romaanin päähahmona, mutta Kovassa mutta reilussa Lee Child on tehnyt hänestä novellien sankarin. Ratkaisu on yllättävänkin onnistunut. Child käyttää kirjoittaessaan mielellään iskevää ja tehokasta päälausetta, ja novelleissa hän on kyennyt leikkaamaan loputkin pitkän kirjan rönsyt. Yksinkertaiset lauseet korostavat Reacherin tehokkuutta ja rationaalisuutta.

Kovassa mutta reilussa lukija pääsee tutustumaan nuoreen Reacheriin. Ei liene yllätys, ettei pikku-Reacher ole erityisen lempeä vesseli. Reacher on ollut jo nuorena kahvista ja ongelmista pitävä yhden miehen taisteluyksikkö. Henkisesti lapsi-Reacher on tismalleen samanlainen kuin aikuisenakin.

Kova mutta reilu on hyvä kesäkirja Jack Reacherin ystäville. Heille, joille Reacher ei ole vielä tuttu, Kova mutta reilu on kevyt tapa aloittaa uusi tuttavuus.

Mainittakoon vielä eräs minua kiusannut yksityiskohta. Kovan mutta reilun englanninkielinen nimi on suomeksi Ei keskimmäistä nimeä. En voi olla miettimättä, mitä tapahtuisi, jos Jack Reacher tapaisi jonakin päivänä Jarkko Sipilän ataripoliisi Suhosen. Herrat voisivat kahvinjuonnin lomassa käydä vihdoin läpi nimitraumojaan: Reacherilla ei ole keskimmäistä nimeä, mutta Suhos-paralla ei ole edes etunimeä. Miesten kohtalot todistavat ainakin sen, että etunimirykelmä sukunimen edessä suojaa nyrkkitappeluilta, kahviaddiktiolta ja auliilta naisilta.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...