Markku Ropponen: Kuhala ja kevään ensi ruumis

Kuhala ja kevään ensi ruumis

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Yksityisetsivä Kuhalan elämässä on alkanut tapahtua liikaa ja hän tarvitsee taukoa. Siispä hän muuttaa maalle, lakkautettuun kuntaan, paikkaan, jossa ei pitäisi tapahtua mitään. Mukana ei seuraa edes televisiota ja hän päättää elää mahdollisimman yksinkertaista elämää löytääkseen jonkinlaisen mielenrauhan. Viimeinen ystävä, Jeri-koirakin, on päättänyt maallisen vaelluksensa eikä elämä oikein nyt maistu.

Rauhasta ja tapahtumattomuudesta ei kuitenkaan tule mitään. Kunnan raitilla liikkuu tappaja, jonka tekoihin Kuhala törmää ensimmäistä kertaa kevätretkellään jäillä pelastautuessaan saareen. Saaren mökissä onkin ilmeisesti talvehtinut surmattu vainaja. Kun vielä kunnanjohtajakin tapetaan lähes Kuhalan nenän edessä ja hän on kirjaimellisesti joutua karhun suuhun takatalven iskiessä laturetkellä, on asioita parasta alkaa tutkia. Eihän Kuhalaa sekään tässä tilanteessa huvittaisi, mutta kun omakin henki tuntuu olevan heppoisissa käsissä.

Tutkinnan merkeissä Kuhala palaa Jyväskylään ja tutustuu muun muassa nostureihin sekä omituiseen niissä asustavaan porukkaan. Heiltä kuitenkin tipahtelee myös tietoa ja vinkkejä, vaikka kieli ei olekaan aina sama. Yksityisetsivä kokee kuitenkin omalaatuisia tilanteita myös kaupungissa, ei vähiten näiden miesten seurassa sekä heidän vinkkiensä johdosta. Mukana seurana pyörähtää lievästi sekopää kirjailija ja erinäisiä venkuloita sivuhahmoja.

Kuhalaa epäillään edelleen parista lisäruumiista, vaikka kaikki järki sitä vastaan sotiikin. Tottakai, yksityisetsivä ratkaisee tilanteen, vaikka poliiseilta ei kyllä kiitosta tule tälläkään kertaa.

Kuhala on erittäin sympaattinen yksityisetsivä, jonka kuivahkoa huumoria ja rikosten selvittelytekniikkaa on mukava seurata. Markku Ropposen yhdeksäs Kuhala-kirja on taattua laatua dekkareista ja jännäreistä pitäville. Jännitys on pienimuotoista, huumori pisteliästä ja koko rikosvyyhti koostuu hetkittäisistä, tavanomaisistakin tapahtumista, joista kirjailija kietoo melkoisen verkon selviteltäväksi. Suosittelen kaikille kotimaisen dekkarin ystäville, jotka eivät odota rankkaa ja trendikästä menoa. Kuhala itsekään kun ei juuri sellaisesta piittaa…

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...