Jeanne Willis: Kuka kykkii pytyllä?

Kuka kykkii pytyllä?

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vessanpönttö, PISSA ja KAKKA. Siinäpä kuumia perunoita kerrakseen, mitä pikkuihmisiin tulee, sellaisiin keskimäärin kolmivuotiaisiin. Näinpä Kuka kykkii pytyllä? varmasti hauskuuttaa, kun pohditaan, kuka oikein on linnoittautunut vessaan ja mikä siellä oikein panee kuhnimaan. Hidasteleeko norsu tahallaan vai polttavatko ruoan mausteet sarvikuonon peppua? Koittaako apina pestä pöntössä jalkojaan vai leikkaako krokotiili kynsiään; ikäloput etanatko kuitenkin aikailevat vai tunnollinen mustekala? Vaihtoehtoja on monia.

Kuten sanottua vessa ja siihen liittyvät asiat kiinnostavat, joten tällainen alle kymmenen aukeamaa käsittävä pahvikirja varmasti kuluu pari-kolmevuotiaan kohderyhmänsä käsittelyssä. Oma koelukijani tutustuu vasta pikkuhiljaa pottaan, ja vaatii kirjoiltaan vielä hiukan enemmän interaktiivisuutta, mutta uskoisin, että tämänkin aika vielä koittaa; pönttö on kuitenkin jo nyt aika pop.

Aikuisen näkökulmasta tämä nyt ei ole mikään kirjallisuuden riemuvoitto, mutta eipä sen tarvitsekaan olla. Suosiota teoksella ainakin on riittänyt, niin että alkuperäisversio juhlii jo kymmenvuotis juhlapainoksellaan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...