Jeanne Willis: Kuka kykkii pytyllä?

Kuka kykkii pytyllä?

Osta kirja itsellesi

Vessanpönttö, PISSA ja KAKKA. Siinäpä kuumia perunoita kerrakseen, mitä pikkuihmisiin tulee, sellaisiin keskimäärin kolmivuotiaisiin. Näinpä Kuka kykkii pytyllä? varmasti hauskuuttaa, kun pohditaan, kuka oikein on linnoittautunut vessaan ja mikä siellä oikein panee kuhnimaan. Hidasteleeko norsu tahallaan vai polttavatko ruoan mausteet sarvikuonon peppua? Koittaako apina pestä pöntössä jalkojaan vai leikkaako krokotiili kynsiään; ikäloput etanatko kuitenkin aikailevat vai tunnollinen mustekala? Vaihtoehtoja on monia.

Kuten sanottua vessa ja siihen liittyvät asiat kiinnostavat, joten tällainen alle kymmenen aukeamaa käsittävä pahvikirja varmasti kuluu pari-kolmevuotiaan kohderyhmänsä käsittelyssä. Oma koelukijani tutustuu vasta pikkuhiljaa pottaan, ja vaatii kirjoiltaan vielä hiukan enemmän interaktiivisuutta, mutta uskoisin, että tämänkin aika vielä koittaa; pönttö on kuitenkin jo nyt aika pop.

Aikuisen näkökulmasta tämä nyt ei ole mikään kirjallisuuden riemuvoitto, mutta eipä sen tarvitsekaan olla. Suosiota teoksella ainakin on riittänyt, niin että alkuperäisversio juhlii jo kymmenvuotis juhlapainoksellaan.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.