Paul Bright, Kate Saunders, Brian Sibley ja muut: Nalle Puh Maailman paras karhu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nalle Puhin tarinoista on kulunut 90 vuotta. Puolen Hehtaarin Metsä (tässä kokoelmassa Puolen Hehtaarin Puisto) ja siellä tapahtuneet seikkailut ovat osa lastenkirjallisuuden klassikkoja. Tämä kokoelma tuo tutut hahmot uusiin seikkailuihin. Kokoelma sisältää neljä tarinaa. Jokainen kirjoittajista on työskennellyt lastenkirjallisuuden parissa jo aiemmin. Paul Bright voitti Stockport Children’s Awardin, Kate Saunders on voittanut muiden muassa Costa Children’s Book Awardin ja Jeanne Willis Children’s Book Awardin. Brian Sibley puolestaan on työskennellyt Disneyllä.

Kuvituksesta vastaa Mark Burgness. Hän on aiemmin kuvittanut Nalle Puh -aiheisen Paluu Puolen Hehtaarin Puistoon. Hänen hahmonsa ovat samaan aikaan helposti tunnistettavissa ja silti varsin selvästi eroavat Disneyn vastaavista. Ihan jo Nalle Puhin näkeminen ilman tuttua punaista paitaa tuntuu erikoiselta.

Jokainen neljästä tarinasta sijoittuu omaan vuodenaikaansa, mikä tuntuu mukavalta yksityiskohdalta selittämään, miksi kokoelmassa on juuri neljä tarinaa. Tarinat ovat lämminhenkisiä kuten alkuperäinen materiaalikin. Niiden kirjoitustyyli tuntuu pyrkivän muistuttamaan Milnen alkuperäisiä kirjoja ja sopii hyvin ääneen luettavaksi. Hahmot ovat yhä itsensä. Ihaa epäilee että puistossa on toinenkin aasi, Nalle Puh ja Nasu seikkailevat ja oma suosikkini Nalle Puh -aiheista, Möhköfantti, mahtuu myös mukaan.

Tarinoista mullistavin tuo Puolen Hehtaarin Puistoon uuden hahmon, Pingviinin. Ennakkoon olin hieman varautunut, sillä uudet hahmot tuntuvat liian suurilta muutoksilta kirjailijan jättämään perintöön. Hahmo on kuitenkin toteutettu hyvin. Pingviini on saanut innoituksensa löytyneestä valokuvasta, jossa Milne leikkii poikansa kanssa pingviinipehmolelulla. A.A Milnen muutkin hahmot saivat alkunsa hänen lapsensa pehmoleluista. Nämä pehmolelut ovat vieläkin olemassa ja näistä löytää kuvia internetin syövereistä helposti. Nalle Puh fanille voikin olla mielenkiintoista nähdä hahmojen alkuperä.

Nalle Puh Maailman paras karhu on esikuvalleen uskollinen satukirja. Se kunnioittaa esikuviaan ja on kaikin puolin hieno kokoelma.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...