Laila Kohonen: Kumisevan kiven arvoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kasperi on luokkansa kanssa retkellä, tutustumassa muinaiseen asuinpaikkaan. Hän löytää maasta oudon kiven, kopauttaa sillä isompaa kiveä ja huomaa, että jotain outoa on tapahtunut. Hän on edelleen samassa paikassa, mutta on päätynyt kivikaudelle ja tutustuu sen ajan ihmisiin.

Historialliseen aikaan sijoittuvia lasten- ja nuortenkirjoja julkaistaan suhteellisen vähän, erityisesti esihistoriallinen teema on harvinainen. Pidin itse kirjaa mielenkiintoisena, mutta en tiedä, miten nuoremmat lukijat tähän suhtautuvat.

Kirja on julkaistu helppolukuisessa sarjassa, mikä on tavallaan harmi. Muuten kirja olisi voinut olla pidempi ja tästä aiheesta olisi tosiaan saanut enemmänkin irti. Mika Launiksen mustavalkoinen piirroskuvitus sopii kirjaan hyvin.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...