Taru Luojola ja Tarja Sipiläinen (toim.): Kumman rakas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kumman rakas on ensimmäinen teos Osuuskummalta, kotimaiseen spefiin, scifiin, fantasiaan ja kauhuun erikoistuneelta osuuskuntamuotoiselta kustantamolta. Teos sisältää neljätoista novellia, jotka pyörivät rakkauden ja läheisyyden ympärillä, kukin omalla kummallisella tavallaan.

Kirjoittajissa on tuttuja nimiä spefinovellipiireistä. Ulkomaanvieraana nähdään Jeff VanderMeer, muuten kokoelma on koottu kotimaisin voimin. Tarjolla on monenlaista rakkautta: vampyyrierotiikkaa, keijulempeä, historiallista draamaa, hekumallisia supervoimia, lonkeroita ja ties mitä.

Valikoimaa riittää ja novelleja moneen lähtöön. Kokoelma on melko kiltti, K-18-leimaa se ei kaipaa. Nämä ovat rakkaustarinoita, eivät seksinovelleja. Kotimaisten spefinovellien ystäville Kumman rakasta on helppo suositella, kokoelmasta löytyy varmasti muutama helmi moneen makuun. Ainakin viimeinen novelli “Kuuntele Tomppaa” on vähintään lukemisen arvoinen…

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...