Susan Cooper: Kuningas Harmaa

Kuningas Harmaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pimeä nousee -sarjan neljäs osa vie Will Stantonin Walesiin, jonne hänet lähetetään toipumaan vakavasta sairaudesta. Ei Will sentään kovin kehnossa kunnossa ole, vaan toipuu pian ja on valmis seikkailuihin, jotka häntä Walesissa odottavat. Taistelu Valon puolesta Pimeyttä vastaan jatkuu.

Tällä kertaa Willin on löydettävä kultainen harppu Cadfanin tieltä ja herätettävä leppeän järven Nukkujat vastustamaan Kuningas Harmaata. Apunaan Willillä on runon korppipoika ja hopeiset silmät, jotka voivat nähdä tuulen. Korppipoika on Bran, hyljeksitty albiino, jolla on kuolevaiseksi epätavallisia kykyjä.

Tarina on riipaiseva ja sisältää paljon vihaa, katkeruutta ja kateutta. Kuolevaisten ja Ikivanhojen suhteet eivät ole aivan helppoja, eikä Willin edustama Valo ole aina täysin hyvää sanan jokaisessa merkityksessä, vaan valo voi olla myös kylmää ja kirkasta.

Kuningas Harmaa on hieno jatko kiinnostavalle tarinalle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 306 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...