Susan Cooper: Kuningas Harmaa

Osta kirja itsellesi

Pimeä nousee -sarjan neljäs osa vie Will Stantonin Walesiin, jonne hänet lähetetään toipumaan vakavasta sairaudesta. Ei Will sentään kovin kehnossa kunnossa ole, vaan toipuu pian ja on valmis seikkailuihin, jotka häntä Walesissa odottavat. Taistelu Valon puolesta Pimeyttä vastaan jatkuu.

Tällä kertaa Willin on löydettävä kultainen harppu Cadfanin tieltä ja herätettävä leppeän järven Nukkujat vastustamaan Kuningas Harmaata. Apunaan Willillä on runon korppipoika ja hopeiset silmät, jotka voivat nähdä tuulen. Korppipoika on Bran, hyljeksitty albiino, jolla on kuolevaiseksi epätavallisia kykyjä.

Tarina on riipaiseva ja sisältää paljon vihaa, katkeruutta ja kateutta. Kuolevaisten ja Ikivanhojen suhteet eivät ole aivan helppoja, eikä Willin edustama Valo ole aina täysin hyvää sanan jokaisessa merkityksessä, vaan valo voi olla myös kylmää ja kirkasta.

Kuningas Harmaa on hieno jatko kiinnostavalle tarinalle.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.