Kirsti Manninen ja Jouko Raivio: Kuolema ylioppilastalolla : salapoliisiseikkailu Helsingissä syystalvella 1872

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jos Kaari Utrio olisi versioinut neiti Marplea, se olisi tässä. Melkein. Utrio olisi kirjoittanut mukaan myös romantiikkaa ja Christie enemmän kimurantteja yksityiskohtia, mutta sävyt ovat samat.

Helsingin Ylioppilastalolla vietetään juhlaa Lönnrotin, Runebergin ja Snellmanin kunniaksi. Viinan voimin juhlinta äityy illan myötä hurjaksi. Naisia, tuolilla ratsastamista, ammuskelua… ja aamun koittaessa yksi juhlijoista löytyy kuolleena.

Murhaajaksi epäillään nuorta Johannes Caloniusta, joka on nähty ruumiin lähistöllä. Caloniuksen tomeran vanhapiikatädin ei auta kuin ryhtyä selvittelemään asioita puhdistaakseen perheensä maineen. Miljöön luovat 1870-luvun historiallinen Helsinki, sveko- ja fennomaanien ideologinen taisto ja yliopistomaailma.

Kovin kovaksikeitetty Kuolema ylioppilastalolla ei ole, mutta se jatkaa dekkareiden yhteiskunnallisten aiheiden käsittelyn perinnettä. Tarinassa kolutaan aikakauden hökkelikylät, rapistuviin huviloihin pesiytyneet bordellit ja vaivaistalot.

Kirja päätyi käteeni lähikirjastoni ammattitaitoisen kirjavinkkauksen kautta ja hyvin se upposikin dekkareista tuskin ollenkaan välittävään helsinkiläiseen. Kirjan säätkin sopivat hyvin myöhäissyksyyn. Jos tästä tykkää, kirjoja riittää sarjaksi asti.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...