Peter James: Kuoleman koura on kylmä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Brightonissa kevät on tuloillaan, mutta rikoksilta ei silti säästytä. Tapahtumat käynnistyvät vakavasta auto-onnettomuudesta; surmansa saa väärällä puolella tietä pyöräillyt amerikkalainen opiskelijapoika. Mukana on kaksi ajoneuvoa, joista kummankin kuljettajalla on ongelmia. Toinen ajoi lievästi promilleissa juhlittuaan edellisiltana, toinen taas ei pitänyt kiinni lepotauoista kuorma-autoa kuljettaessaan. Silti kumpikaan heidän autoistaan ei surmannut itse uhria, vaikka olivatkin mukana onnettomuudessa.

Syyllinen ajoi valkoista pakettiautoa, joka selkeästi – lähes tarkoituksellisesti – ajoi nuoren miehen yli. Kun opiskelija vielä sattuu olemaan tunnetun amerikkalaisen mafia-perheen poika, onkin tiedossa töitä poliiseille. Perhe ilmoittaa maksavansa ison palkkion tarkemmista tiedoista, valkoista autoa jäljitetään ja huomattavan ikäviä asioita alkaa tapahtua. Joku on jo vannonut kostoa eikä aio levätä ennen kuin onnettomuuteen osalliset ovat itse joutuneet kärsimään.

Roy Grace joutuu jälleen varsinaiseen höykytykseen, eikä vähiten siksi, että joku on taas vuotanut sisäpiirin tietoja medialle. Roy on huolissaan myös henkilökohtaisista asioistaan, koska Cleo joutuu yllättäen sairaalaan ja lisäksi hän on hakemassa kadonneen vaimonsa Sandyn kuolleeksijulistamista.

Kun poliisitutkinta etenee, peli käy yhä epämiellyttävämmäksi sekä USA:ssa että Brightonissa. Loppukohtaus näytellään yllättävän tutussa paikassa eli Shorehamin satama-altaan lähettyvillä ja onneksi paha saa jälleen palkkansa, tosin menetysten ja kovan työn jälkeen.

Kirjoittajalta jälleen Roy Grace -dekkari, joka toimii monella eri tasolla ja jonka voi lukea myös yksittäisenä osana sarjaa. Tekijä kirjoittaa yksityiskohtaisen mielenkiintoisesti ja pitää monta juonta sekä tapahtumalinjaa samaan aikaan yllä erittäin taidokkaasti. Suosittelen kaikille jännärien ja dekkareiden ystäville, joita kiinnostaa myös poliisityön autenttinen kuvaus.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...