Seppo Jokinen: Kuolevaksi julistettu

Kuolevaksi julistettu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Miten on hienoa saada taas käsiinsä Komisario Koskinen! Seppo Jokisen Kuolevaksi julistettu on sellaista tavaraa, että otti kyllä koville lukea se.

Alku lähti tutun verkkaisesti liikkeelle, ilman sen kummempia kaarteita. Eli kykenin lukemaan ihan rauhallisesti ja etenemään sivu sivulta. Kattaus oli kyllä jo sitä luokkaa, että jotain mullistavaa olisi tulossa.

Komisario Koskisen työkaveri Ulla Lundelinin tytär Lotta on ollut kadoksissa jo yhdeksän kuukautta. Eräs mies, Hanu juoksentelee karkuun Näätänaamaa, jonka aikeet eivät ole ystävälliset. Lisäksi joku perverssi huumaa naisia, vie heidät asunnolleen, riisuu ja vie pikkuhousut, pukee ja palauttaa jonnekin. Sellainen kimara, että pitää kyllä mielenkiinnon yllä, jok’ikisella sivulla!

Seppo Jokinen on armoitettu kertoja. Hän luo henkilökuvat ja tilanteet niin käsittämättömän uskottaviksi, että lukija on mukana alusta loppuun, todella tiukasti. Hän tuo kaiken niin inhimillisesti esiin, että se juuri ravistaa. Ulla Lundelinin tuska lapsestaan koskettaa, sen kuvaus on niin repivää, että se sattuu.

Kun loppupuolella kyyneleet sumensivat silmäni, oli jonkun aikaa kerättävä itseään kasaan, kuivattava kasvot ja sitten taas jatkettava loppuun asti. Kun laitoin kirjan kiinni, huokasin syvään ja kiitin kirjasta, sen tuomasta lukunautinnosta, siitä, miten se kosketti sielua ja sydäntä.

Tämä kirja on luettavaksi julistettu!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...