Mikko Pylkkö: Kuvaa kännykällä ja tabletilla

Osta kirja itsellesi

Älypuhelimissa on nykyään niin hyvät kamerat, että moni pokkarikamera kalpenee vertailussa. Ennen kaikkea puhelimen kamera on aina mukana, joten sillä tulee jo siitä syystä kuvattua paljon. Järjestelmäkameran parempi kuva pitää kaivaa muistikortilta ja kehittää ennen kuin se on käyttökelpoinen; puhelimen kuva on jaettu maailmalle sekunneissa ottamisen jälkeen.

Siksi on ihan hyvä idea opetella kuvaamaan puhelimen kameralla sen ominaisuuksia hyödyntäen. Taitava kuvaaja saa puhelimen kameralla siivoa jälkeä. Kuvaa kännykällä ja tabletilla on pieni ja helposti lähestyttävä kirja, joka antaa käytännön vinkkejä kuvaamiseen. Mikään teoriaopas tämä ei ole, kuvaamisen teoriaa esitellään kovin vähän, mutta sen sijaan esitellään valikoima päteviä kamera- ja kuvankäsittelysovelluksia niin Androidille, Applen puhelimille kuin Windows Phonelle.

Teos on aika pinnallinen, mutta antaa puhelimella kuvaamisesta kiinnostuneelle inspiraatiota ja esittelee kokeilemisen arvoisia ohjelmia. Hieman yllättäen Instagram sivuutetaan lähes täysin. Kirja sopii mainiosti vaikkapa lahjaksi kuvaamisesta kiinnostuneelle nuorelle. (Mutta kuka sanoo älypuhelinta enää nykyään kännykäksi?)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...