Pinja Meretoja: Aikamatka : Miten telefoonista tuli älykäs

Aikamatka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Älypuhelimet ovat tehneet koko nipun muita laitteita työttömiksi. Mistä kaikki tämä teknologia on tullut ja millaisilla laitteilla älypuhelimen tehtäviä ennen tehtiin? Näihin kysymyksiin vastataan tässä Pinja Meretojan lasten tietokirjassa, jonka päähenkilö, 8-vuotias Sissi vierailee tätinsä kanssa kirpputorilla. Sieltä löytyvät vanhat esineet johdattavat matkalle menneeseen.

Aloitetaan siitä ilmeisimmästä: Aikamatka on heti kannesta lähtien kiinnostavan näköinen kirja. Isokokoinen kirja antaa Meretojan kuvitukselle paljon tilaa ja selkeä kuvitustyyli on yhtä aikaa yksinkertaista ja toisaalta yksityiskohtaista siellä, missä yksityiskohdille on tarvetta. Kuvitustyyli on raikas ja silmää miellyttävä.

Ikäsuosituksena on 5+ ja tekstiä on kyllä muutenkin sen verran, että pienemmille lukutaitoisillekin tämä on parempi aikuisen lukemana. Aikuisellehan tämä on ihan mukavaa luettavaa, kun voi nostalgisoida vanhan teknologian parissa. Nuoremmat viisivuotiaiden vanhemmat alkavat tosin itsekin olla jo ”jonnet ei muista”-ikäluokkaa, jolle vaikkapa C-kasetit ovat vieraita.

Aikamatka on Meretojan toinen kuvakirja, ensimmäinen oli vuonna 2021 ilmestynyt Pullervo : Suuri kirja saimaannorpasta. Meretojan selkeän tunnistettava tyyli on ilo silmälle ja faktapuolikin on kohdillaan, joten toivottavasti kirjat saavat vielä jatkoa. Hyville lasten tietokirjoille on aina tarvetta.

Esimerkkiaukeama Aikamatka-kirjasta

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...