Anne Millard ja Steve Noon: Kadun varrella : 12000 vuoden aikamatka

Osta kirja itsellesi

Tässäpä veikeä lasten tietokirja. Kirjan idea on yksinkertainen: kuvataan ihmisasumusten kehitystä kivikaudelta nykyaikaan. Tapahtumapaikkana on pätkä joenrantaa, johon ensin nousee kivikautinen kylä.

Kirja kuvaa 12 000 vuotta historiaa ja paikalla nähdään muun muassa roomalainen kaupunki, keskiaikainen kylä ja 1800-luvun synkkä teollisuuskaupunki.

Yhteensä historiasta nähdään 15 otosta, kun tahtia vähän tiivistetään loppua kohden. Ensimmäisen ja toisen kuvan välillä on 8 000 vuotta historiaa, lopussa edetään sata vuotta kuvaa kohden tai vähemmänkin.

Hauskaa on se, miten jokainen kuva kuvaa samaa paikkaa. Kivikautiset hautakummut ja palvontapaikat näkyvät taustalla pitkään ennenkuin kaupungin laajentuminen jyrää ne alleen. Roomalaiset rauniot näkyvät myöhemminkin, samoin kaupungin linnan rauniot. Kuvissa on paljon yksityiskohtia ja menneisyyden jäljet näkyvät tulevaisuudessa eri tavoin.

Kadun varrella on hyvä kirja vaikkapa historiasta kiinnostuneen eskari-ikäisen kanssa selailtavaksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...