Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja : Kylmää kyytiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jeff Kinney on maailman myydyimpiä nuortenkirjailijoita. Neropatin päiväkirja -sarjaa on myyty yli 75 miljoonaa kappaletta ja sitä on käännetty monille kielille. Neropatin päiväkirjan keskiössä on Greg Heffley, yläkoululainen normaali poika, jonka maailma on alati tätä vastaan. Kirjasarjan suosion yksi suurimmista suosion syistä on niiden rakenne: kirja yhdistelee näppärästi yksinkertaisia kuvituksia teksteihin. Nämä muodostavat yhdessä hyvän alustan vitseille.

Talvi on tullut myös Neropatin maailmaan. Tämä luonnollisesti vaikuttaa suuresti yläkoululaisen elämään. Kuten kaikki muutkin asiat Gregin elämässä, jokainen asia toteutuu aina väärällä tavalla ja väärään aikaan.

Monet talven vaikeudet ovat mahtuneet kansien väliin, loskakelistä yllätyshelteisiin. Ennen kaikkea esiin tuodaan Gregin asuinpaikka. Greg asuu asuntoalueen mäkialueella. Tämä on olennaista, sillä mäessä asuvat ovat riidoissa mäen alla asuvien kanssa. Kenellä on oikeus laskea mäkeä? Pian syntyy jengejä ja näiden välille totisia lumisotia.

Kylmää kyytiä esittelee kirjasarjan maailmaa kenties laajemmin kuin yksikään aikaisempi kirja. Se esittelee suuren joukon Gregin lähellä asuvia lapsia sekä naapuruston rakennetta. Nämä ovat kuitenkin enemmänkin irtonaisten vitsien aiheita, kuin asioita joiden varaan juoni rakennetaan. Sinällään tuntuu hieman laiskalta kirjoittamiselta esitellä hahmoja yksittäisten vitsien aiheiksi, mutta sarjan tarinat ovat aina poukkoilleet eri suuntiin kiivaalla tahdilla.

Neropatin päiväkirja on vuodesta toiseen kelpoa viihdettä. Sitä voi suositella nuorelle lukijalle, joka ei muuten ole kiinnostunut lukemisesta. Kirjojen aihepiiri on sellainen, että useimmat löytävät Gregin elämästä samastumisen aiheita ja rakenne on helposti lähestyttävä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...