Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja : Paluu kivikaudelle

Osta kirja itsellesi

Maailman menestyneimpiin kirjailijoihin lukeutuvan Jeff Kinneyn Neropatti -sarja on edennyt kymmenenteen osaansa. Koululainen Greg on jälleen uusien haasteiden edessä. Tällä kertaa Gregin äiti on hurahtanut entisajan elämän ihannointiin. Sekös luo vaikeuksia kesälomalaiselle, jonka suunnitelmissa on ollut aivan muuta kuin elämää ilman moderneja mukavuuksia.

Oman osansa ”kivikaudesta” tuottaa Gregin isoisä, joka vanhainkodin kallistumisen takia muuttaa Gregin kotiin. Vaarin majapaikaksi määräytyy luonnollisesti vielä Gregin huone, ja se pakottaa Gregin muuttamaan muualle. Muuta huolenaihetta aiheuttaa Gregin isoveljen työpaikka ja matka kesäleirille.

Kinneyn Neropatti -sarja kuljettaa tarinaa yksinkertaisten tekstinkappaleiden ja niitä kuvittavien tikku-ukkomaisten piirrosten voimin. Joka sivu tuntuu vitsien tulitukselta, jotka on rytmitetty hyvin. Tämänkertainen aihepiiri on minusta todella onnistunut. Luulen että jokainen nykynuori on saanut kuulla tarinoita siitä kuinka aiemmin oli vaikeampaa, mutta jollain tavalla silti asiat olivat paremmin.

Samaan aikaan kirja ei jää kiinni alkuperäiseen aiheeseensa vaan sen käsiteltyään siirtyy kuvaamaan kesäleirin elämää. Vaikka se on hieman sidoksissa alkuperäiseen aiheeseen, on leirielämä omanlaisensa kauheus. Neropatin päiväkirja : Paluu kivikaudelle -kirjaa voi suositella varauksetta nuorille (ja nuorenmielisille). Se ei vaadi sarjan aikaisempaa tuntemista.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...