Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja : Paluu kivikaudelle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailman menestyneimpiin kirjailijoihin lukeutuvan Jeff Kinneyn Neropatti -sarja on edennyt kymmenenteen osaansa. Koululainen Greg on jälleen uusien haasteiden edessä. Tällä kertaa Gregin äiti on hurahtanut entisajan elämän ihannointiin. Sekös luo vaikeuksia kesälomalaiselle, jonka suunnitelmissa on ollut aivan muuta kuin elämää ilman moderneja mukavuuksia.

Oman osansa ”kivikaudesta” tuottaa Gregin isoisä, joka vanhainkodin kallistumisen takia muuttaa Gregin kotiin. Vaarin majapaikaksi määräytyy luonnollisesti vielä Gregin huone, ja se pakottaa Gregin muuttamaan muualle. Muuta huolenaihetta aiheuttaa Gregin isoveljen työpaikka ja matka kesäleirille.

Kinneyn Neropatti -sarja kuljettaa tarinaa yksinkertaisten tekstinkappaleiden ja niitä kuvittavien tikku-ukkomaisten piirrosten voimin. Joka sivu tuntuu vitsien tulitukselta, jotka on rytmitetty hyvin. Tämänkertainen aihepiiri on minusta todella onnistunut. Luulen että jokainen nykynuori on saanut kuulla tarinoita siitä kuinka aiemmin oli vaikeampaa, mutta jollain tavalla silti asiat olivat paremmin.

Samaan aikaan kirja ei jää kiinni alkuperäiseen aiheeseensa vaan sen käsiteltyään siirtyy kuvaamaan kesäleirin elämää. Vaikka se on hieman sidoksissa alkuperäiseen aiheeseen, on leirielämä omanlaisensa kauheus. Neropatin päiväkirja : Paluu kivikaudelle -kirjaa voi suositella varauksetta nuorille (ja nuorenmielisille). Se ei vaadi sarjan aikaisempaa tuntemista.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...