Jeff Kinney: Neropatin päiväkirja : Riemuloma

Neropatin päiväkirja : Riemuloma

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailman menestyneimpiin kirjailijoihin lukeutuvan Jeff Kinneyn Neropatti-sarja sen kuin vain jatkuu. Riemuloma on jo sarjan kahdestoista osa. Tähän mennessä sarjan kirjoja on myyty yli 180 miljoonaa kappaletta ja sarjasta on myös useita elokuvia.

Neropatti-sarjan ytimessä on alakoululainen Greg, jolle onni ei koskaan hymyile. Tällä kertaa joulu lähestyy ja Greg haikailee rentoa ajanviettoa. Kohtalolla on kuitenkin aina näppinsä pelissä ja lukijat tietävät, ettei Greg saa koskaan sitä, mitä haluaisi.

Tällä kertaa Gregin vanhemmat sattuvat näkemään televisiossa mainoksen paikasta, jossa viettivät häämatkalla. Mikä olisikaan parempi tapa viettää joulu kuin paratiisisaarella. Greg ei ole matkasta innoissaan, sillä hän aavistaa jo etukäteen, että mikään ei voi mennä hyvin. Ja oikeassa hän jälleen onkin. Vaikka ympäristö on uusi, ihmiset ovat yhä samoja. Gregin äiti haluaa olla niin kunnolla, että on valmis pesemään hotellin pyyhkeet itse hotellihuoneessa. Isoveljeä Roderickia kiinnostavat tytöt ja Manny on ainainen riesa.

Matkustamista vanhempien kanssa Neropatin päiväkirja on käsitellyt aiemminkin Reissussa rähjääntyy -kirjassa. Siinä kyseessä oli automatka, ja se oli onnistuneimpia osia sarjassa. Perheloma on kuitenkin tarpeeksi erillinen aihe, josta kaivaa asioita. Sarjan vahvuus onkin se, että sen tapahtumat ovat aina sellaisia, että niihin samastuu. Samalla ne ovat sellaisia, että ne on viety askeleen yli, kuin liioiteltu versio vastoinkäymisistä. Tällä kertaa itseeni osuivat vahvasti lentokentän toilailut ja lentämisen ongelmat.

Kokonaisuutena Riemuloma on hauska. Samalla sarja kuitenkin on edennyt pisteeseen, jossa toivoisi että se kehittyisi eteenpäin. Kuinka monta kirjaa Greg voi ylipäätään seikkailla lapsena? Jossain mielessä tulee mieleen Enid Blytonin Viisikko-kirjasarja, jossa nuoret päähenkilöt joutuivat aina seikkailuun kesälomalla. Ja kun tarkemmin pysähtyy miettimään, näitä nuorten kesälomia kertyi kirjoissa sen verran lukuisia, etteivät päähenkilöt enää nuorista olisi menneet.

Riemulomaa voi ehdoitta suositella nuoremmille, esimerkiksi sellaisille, joille lukeminen ei välttämättä ole suurimpia kiinnostuksen aiheita. Kirjat nimittäin ovat varsin helppolukuisia ja mukaansatempaavia. Sarjan osat ovat lisäksi niin itsenäisiä, että lukijalle lienee suhteellisen sama, mistä osasta sarjan lukemisen aloittaa. Jokainen kirja, kun on joka tapauksessa hauska.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...