Sirpa Kähkönen: Lakanasiivet

Lakanasiivet

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jatkosodan aikana Kuopiota pommitettiin kerran, 1. heinäkuuta 1941. Lakanasiivet on yhdenpäivänromaani, joka kertoo tästä päivästä. Takakannen mukaan kyseessä on itsenäinen teos, mutta se on korkeintaan puolitotuus – aikaisemmat Kuopio-sarjan kirjat on syytä olla luettuna, ei tämä muuten aukea.

Aamuvarhaisella Kuopioon saapuu matkalainen. Kabareetähti Mizzi tulee kaupunkiin pienen tytön kanssa. Mizzillä on kaupungissa vanhoja tuttuja, joilta voisi saada apua hankalassa tilanteessa. Yhden päivän aikana Mizzin saapuminen ehtiikin ravistella useampaa kaupunkilaista.

Toisaalla Tuomen naiset Anna ja Hilda jatkavat omaa elämäänsä sodan keskellä. Anna odottaa Martiskaisen Helvin kanssa, josko Tatra taas saisi avata ovensa, jotta pääsisi töihin, Hilda murehtii äitiään – pitäisikö hauraat ja heikot vanhukset sittenkin toimittaa siirtolaan pois kaupungin ilmahälytyksistä.

Lakanasiivissä kuvataan hienosti sitä, miten sodan aikana ihmismielissä kuohuu. Arkielämää pitäisi pyörittää ja elämäänsä elää, vaikka koko ajan on epämääräinen kuoleman uhka niskassa ja huoli rintamalla olevista sukulaisista.

On ollut ilo seurata jo hyvin tutuiksi käyneiden päähenkilöiden kehitystä kirjasarjan aikana – unohtakaa siis puhe itsenäisistä osista ja aloittakaa suosiolla sarja alusta, tämä kyllä palkitsee lukijan hyvin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...