Janne Sarja: Läpimurtoteos

Läpimurtoteos

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Käsissäni on kirja, jonka kuuntelin ensin äänikirjana (lukijana Ville Myllyrinne) ja sitten se vaan oli vielä saatava fyysisesti käsiin, koska oli nautittava vielä ne parhaat palat uudestaan luettuna.

Olin lukenut/kuunnellut muutaman aika lailla vakava-aiheisen kirjan, joten oli pakko saada jotain kevyttä välipalaa ja Janne Sarjan Läpimurtoteos oli suoranainen läpimurtoteos. Nauroin usein hyvin tahtomattani, joten oli tarkoin valittava paikka, missä sitä kuunteli.

Kirja koostuu pienistä, ihan sopivan mittaisista teksteistä, jotka vaikuttavat aluksi siltä, kuin olisi ihan vakavasti kirjoitettu, mutta ha-haa, sitten on huomaavinaan, että ne ovatkin kirjoitettu sillai kieli poskessa ja pian pääsee huvittunut hörähdys.

Ohkaiseen kirjaan mahtuu monta hauskaa juttua ja jokainen on omalla tyylillään kirjoitettu. Kriisipalaveri on hupaisa, sillä se koostuu pääasiassa sanonnoista ja vakuutan, että jokaiselle löytyy joukosta inhokki, jos toinenkin. Silti se on sellainen, että oikein jää miettimään, miten kauan sen kokoamiseen on mennyt aikaa.

Kirja sopii kaikille tai no ei huumorintajuttomille, sillä he eivät tästä kirjasta saa irti kuin mielensä pahoitusta. Muutoin siis voi kuunnella tai lukea ja ei tartte keskittyä, saa vain heittäytyä nauttimaan hervottomasta sanojen meiningistä.

Janne Sarja on käsikirjoittajana Pitääkö olla huolissaan – komediapaneelissa ja tämä kirja on hänen ensimmäinen kirjansa ja toivon todellakin, ettei viimeinen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...