Lapsen oma kalenteri 2020

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Iloisella eläinaiheisella piirroskuvituksella somistettu lapsille suunnattu seinäkalenteri on hyvä idea. Selkeät kuukausinäkymät auttavat uskoakseni jo melko nuortakin lasta ymmärtämään viikkojen ja kuukausien kulua, kun viikonpäivät ovat saaneet omat värikoodinsa ja jokaisen päivän kohdalle on tilaa tehdä merkintöjä tai vaikkapa liimata tärkeiden tapahtumien kohdalle jokin kalenterin mukana tulevista tarroista.

Koska omakohtaista kokemusta en vielä lapsen kanssa kalenterin käyttelystä omaa, en pysty sen tarkemmin suosittelemaan tätä tietylle ikäryhmälle, mutta ainakin pienet koululaiset ovat varmasti kalenterista tarroineen innoissaan. Itse ajattelin kokeilla, kuinka kolmevuotias kerholainen ottaa kalenterin tutkimisen osaksi omaa päiväohjelmaansa. Kun eri harrastukset merkitään erilaisin tarroin ja juhlittavat syntymäpäivät omalla tarrakoodillaan, uskon että vuoden mittaan ajankulu saattaa ainakin jossain määrin alkaa hahmottua ja viikonpäivät sekä kuukaudet tulla tutuiksi. Myös kalenteriin merkityt nimi-, pyhä-, juhla- ja liputuspäivät herättävät varmasti omanlaistaan keskustelua.

Siis suosittelen; joko hieman isommalle lapselle omaksi iloksi tai pienemmälle vanhemman kanssa yhteisiin kalenterihetkiin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...