Eric Carle: Pikku toukka paksulainen

Osta kirja itsellesi

Pieni nälkäinen toukka tarvitsee paljon ravintoa, ennen kuin se on valmis koteloitumaan ja syntymään uudestaan kauniina, ihanana perhosena. Mitä kaikkea pikku toukka ehtiikään viikossa ahmia!

Jo vuonna 1969 ilmestynyt Pikku toukka paksulainen on amerikkalais-saksalaisen Eric Carlen tunnetuin teos. Se on käännetty kymmenille kielille, ja suomeksikin heti tuoreeltaan. Ilmestymisestään lähtien se on ollut tärkeä osa monien sukupolvien lapsuuden kirjahyllyä, aito klassikkokuvakirja. Suosio on helppo ymmärtää, sillä Carlen kuvat ovat kertakaikkiaan hurmaavia värikylläisyydessään. Lisäksi kirja tarjoaa mahdollisuuden mukavaan toukkaleikkiin, sillä toukan herkkujen läpi voi oikeastikin työntää sormensa. Kirja on laadukasta ja paksua kartonkia, joten se kestää kovaakin kulutusta. Meillä sitä on luettu jo 1-vuotiaalle, mutta enemmän se on herättänyt kiinnostusta vasta vähän myöhemmin, parivuotiaana.

Käsiini on päätynyt toinenkin Carlen kuvakirja, Haluatko olla ystäväni? (1971), josta Tammi otti viimeisimmän uusintapainoksen viime vuonna kätevässä pokkarikoossa. Siinä pieni hiiri tapaa useita eläimiä, jotka ovat melko haluttomia ryhtymään hänen ystävikseen. Kun Pikku toukka paksulaisen ”juttu” olivat sormireiät, tässä puolestaan tutkitaan eläinten häntiä ja koetetaan arvata, mikä luontokappale seuraavalla sivulla luuraakaan.

Eric Carlea on helppo suositella kaikkiin lapsiperheisiin. Kirjat ovat kauniita ja oivaltavia, ja mikä tärkeintä, lapsella on toistuvasti hauskaa niiden kanssa.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.