Stephen Baxter: Last and First Contacts

Osta kirja itsellesi

Stephen Baxter on oivallinen kirjailija, joka näemmä hallitsee myös novellit. Last and First Contacts on kokoelma novelleja, joissa jonkinlainen punainen lanka on kontaktien teema. Kokoelman aloittaa ensimmäinen yhteys -tarina Erstkontakt, ja päättää viimeisistä kontakteista kertova Last Contact.

Toinen ulottuvuus on aika, kirjassa kohdataan muun muassa aikabatyskooppi ja seurataan ihmiskunnan tulevaisuutta baxtermaisen mittavin loikkauksin.

Novellit ovat mielenkiintoisia. Mieleen jää Last Contact, joka on todella herkkä ja koskettava maailmanlopun ja viimeisen kontaktin kuvaus. Toinen mieleenpainuva teos on vaihtoehtohistoriallinen The Pacific Mystery, joka vie lukijan natsien mahtavalle ilmalaivalle selvittämään, miksi Tyynenmeren yli ei voi päästä. Syy on ovela.

Hieno kokoelma kokeneelta ja taitavalta kirjoittajalta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.