Stephen Baxter: Last and First Contacts

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Stephen Baxter on oivallinen kirjailija, joka näemmä hallitsee myös novellit. Last and First Contacts on kokoelma novelleja, joissa jonkinlainen punainen lanka on kontaktien teema. Kokoelman aloittaa ensimmäinen yhteys -tarina Erstkontakt, ja päättää viimeisistä kontakteista kertova Last Contact.

Toinen ulottuvuus on aika, kirjassa kohdataan muun muassa aikabatyskooppi ja seurataan ihmiskunnan tulevaisuutta baxtermaisen mittavin loikkauksin.

Novellit ovat mielenkiintoisia. Mieleen jää Last Contact, joka on todella herkkä ja koskettava maailmanlopun ja viimeisen kontaktin kuvaus. Toinen mieleenpainuva teos on vaihtoehtohistoriallinen The Pacific Mystery, joka vie lukijan natsien mahtavalle ilmalaivalle selvittämään, miksi Tyynenmeren yli ei voi päästä. Syy on ovela.

Hieno kokoelma kokeneelta ja taitavalta kirjoittajalta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...