Ilkka Mujunen: Laurin näköinen mies

Laurin näköinen mies

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Enpäs olekaan lukenut vähään aikaan kirjeromaania. Tässä kirjassa lähetellään kirjeitä 1960-luvun suomalaisesta pikkukylästä, Majulasta, jossa tapahtuu erikoisia asioita. Ensimmäisessä kirjeessä saatetaan hautaan Lauria, paikallista merkkihenkilöä, joka kesken tiukan ylämäen nousee arkusta kävelemään saattojoukon perässä.

Tiukimmasta todellisuuskäsityksestä otetaan siis vapauksia. Lauri osoittautuu kaveriksi, joka ei suostu kuolemaan sovinnolla, vaan jatkaa osana Majulan elämää. Kirjan päähenkilö, kirjeitä kaukomaille häipyneelle ystävälleen kirjoitteleva Elias, on Laurin ystävä, joka on monenlaisten asioiden keskellä: Laurin kuolema, Laurin nouseminen kuolleista, kaipuu eron jälkeen vaimon mukana mennyttä poikaa kohtaan ja niin edelleen.

Laurin näköinen mies on pieni kirja, jossa on lämpöä ja selittämättömiä tapahtumia. Tarinassa on veijariromaanin ja maagisen realismin aineksia. Mainio teos, mukava kirjallinen välipala, jossa riittää ihmeteltävää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...