Laura Salama ja Maarit Verronen: Leppäluoto : rajojen saari

Leppäluoto : rajojen saari

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Laura Salama ja Maarit Verronen ovat aikaisemmin tehneet kirjan Varjosaaresta. Nyt on sitten vuorossa Leppäluoto. Maarit Verronen on tässä kirjoittajana ja Laura Salama kuvittajana.

Leppäluoto on saari Espoon ja Helsingin rajoilla, Keilaniemen ja Lehtisaaren välissä, niin että raja menee Leppäluodon halki. Hyvin on taas pengottu tietoja jo ammoisista ajoista, että mitä siellä Leppäluodolla on tapahtunut. Paljon onkin.

Voisi kuvitella, että vähän syrjäisellä saarella ei juuri mitään olisi tapahtunut, mutta kyllä siellä on asutusta ollut ja hallussapitäjiä. Aina on ollut siitä pientä kiistaa, kenen omistuksessa saari on. Saarella on ollut monta asujaa, vaikka enimmäkseen kesäasukkeja. Lisäksi on kaikenmoisia vuokralaisia.

Historiaa piisaa aina 1100-luvulta asti, joten tarinaa löytyy ja aika lailla mielenkiintoisiakin juttuja. Välillä on tunne, että saarta on “revitty” sinne ja tänne, kun se, mihin se kuului, oli kiistanalaista. Vaan edelleen menee raja saaren halki.

Maarit Verronen on tehnyt mittavan työn kootessaan kirjaan kiinnostavan tietopaketin saaresta, jonka olemassaolosta monikaan ei ole mitään tiennyt. Laura Salama on kuvittanut piirroksillaan monta kirjassa kerrottua juttua.

Kannataa tarttua kirjaan ja avartaa mieltään sillä, että tutustuu paikkaan nimeltä Leppäluoto.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...