Laura Salama ja Maarit Verronen: Varjosaari : piilossa keskellä Helsinkiä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä kirja on ihan mahtava hyppäys ajassa taaksepäin, kun Varjosaaressa asui ja eli ihmisiä. Maarit Verronen on tehnyt ison työn löytäessään henkilöt tähän kirjaan.

Kirja kertoo Helsingin Varjosaaresta, josta moni ei ole koskaan kuullutkaan, saati sitten, että tietäisi, missä kyseinen saari sijaitsee. Kun lukee tämän kirjan, on taas piirun verran viisaampi ja mikä ihan parasta, niin tekee mieli lähteä käymään siellä, edes rannalle ruikuttamaan.

Pieni saari Kulosaaren kupeessa on elänyt melkoisen elämän, sen vanhat puut ja kivet kokeneet monenmoista. Kun lukee kirjaa, sitä elää oikein mukana ja saa paljon tietoa siitä, millaista elämä oli ennen. Ensimmäiset maininnat saaren sijaintikylästä ovat vuodeltä 1515. Karttaankin olisi päästy jo 1600-luvulla.

Saarella on elänyt hyvin erilaisia ihmisiä ja kun kirja etenee, nostan hattua ja niiaan syvään kirjailijalle, sillä näin paljon on tietoa saatu pienestä saaresta, joka voisi äkkisiltään tuntua siltä, ettei siellä olisi koskaan ollut mitään elämää.

Kirjassa on kiva piirroskuvitus, aina tilanteeseen sopiva, hyvin oivaltava kuva. Kuvien takana on Laura Salama. Kun on uponnut tarinaan ja sitten katsoo kuvaa, niin siitä saa ikään kuin pisteen tarinalle.

Vaikka ei olisi koskaan käynyt Helsingissä, eikä olisi mitään kuvaa siitä, missä Varjosaari on, niin ei haittaa, sillä Varjosaari on tarina ihmisistä, jotka ovat siellä asuneet, kappale historiaa eri ajoilta ja se tuntuu hyvältä lukea.

Varjosaari – piilossa, siellä Helsingin varjossa. Jotenkin toivoo, että se saisikin olla niin, vaan mitä tuleman pitää, sitä ei tiedä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...