Malcolm Mackay: Lewis Winterin on kuoltava

Lewis Winterin on kuoltava

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lewis Winterin on kuoltava on trilogian ensimmäinen osa, jossa lukija tapaa ilmeisen päähenkilön, palkkatappaja Calum MacLeanin. Hän on 29-vuotias ammattilainen, lahjakas työssään ja toimii yleensä vain freelancerina. On helppo tappaa, on vaikeaa tehdä se hyvin. Jos hän epäonnistuu, siitä rangaistaan. Ei kuitenkaan tapeta.

Calumille tarjotaan varovasti uutta keikkaa ammattimaisessa organisaatiossa. Se sopii, alan johtava, vanhempi legenda on sairaslomalla lonkkaleikkauksen jälkeen. Hieman häntä huolestuttaa tehdä töitä organisaatiolle, koska hän toimii aina mieluiten yksin. Sitoutumatta mihinkään muuhun, kuin tehtäväänsä ja sen täytäntöönpanoon. Tällä kertaa hän suostuu keikkaan. Lewis Winter on alemman tason huumekauppias, joka ilmeisesti on alkanut hyppiä toisten varpaille. Siksi hänen on kuoltava.

Calum lähtee suorittamaan tehtäväänsä ja valmistautuu tavanomaiseen tapaansa huolellisesti. Hän urkkii päivittäisiä rutiineja, tapaamisia, kulkureittejä ja saakin selville sopivan ajankohdan. Ikävä kyllä, asiat eivät mene oikeastaan kenenkään osalta kuten pitäisi. Poliisit vainuavat jotain epätavallista ja iskevät terrierinomaisesti kiinni kaikkeen vähänkin epäilyttävään. Edes Calum ei välttämättä ole täysin turvassa. Alkaa näyttää siltä, että hänen ehkä pitää jossain vaiheessa sitoutua johonkin ryhmään pelkän turvallisuuden vuoksi. Mutta onko sen aika vielä tullut?

Hyytävä, kova ja armoton Glasgow noir -dekkari, kuten näin jossain tätä luonnehdittavan. Kyllä, se pitää paikkansa. Tyyli on hyytävää, elämä rankkaa ja armotonta. Yksinäisyys elämäntapa, josta on vaikea luopua. Ehdotonta huippua tästä tyylistä pitäville. Toivottavasti jatko-osat ovat yhtä hyviä, sillä jatkoa tarina ilman muuta kaipaa.

Suosittelen kaikille kylmistä ja pimeistä ajatuksista sekä paikoista pitäville, armottomuutta, kyynisyyttä sekä kylmähermoisuutta arvostaville dekkarien ystäville.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...