Edie Eckman: Lisää villiä virkkausta : uusia tapoja yhdistellä palavirkkauksen kuvioita

Lisää villiä virkkausta!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Edie Eckmanilta on suomennettu aiemmin kaksi virkkauskirjaa: Villiä virkkausta (Minerva 2011) ja Virkkaa ja viimeistele (Minerva 2013). Nyt ilmestyneessä kirjassa Lisää villiä virkkausta tärkeä osuus on erimuotoisten palojen yhdistämisessä, mutta uusia kuviomallejakin annetaan peräti 101, ja niinpä kirja onkin aikamoinen aarreaitta virkkauksen ystäville.

Alkuosassa kerrotaan lyhyesti perusasioista, eli vaikkapa kerrosten aloittamisesta, lopettamisesta ja lankojen päättelystä, ja sitten neuvotaan eri tapoja yhdistää palakuvioita virkkaamalla tai ompelemalla. Toinen osa sisältää sitten ne 101 toinen toistaan kauniimpaa mallia: mukana on perinteisiä isoäidinneliöitä, kukkia sekä pitsimäisiä ja kolmiulotteisia kuvioita. Kaikki eivät ole suinkaan nelikulmaisia, vaan ohjeita on myös kolmioihin, ympyröihin ja monikulmioihin.

Ilahduttavaa on se, että malleista on annettu sekä sanalliset että piirroskuvalliset ohjeet. Eri kuviotyyppien jälkeen on sitten yhdistämisneuvoja. Kirjan mallikuviot on toteutettu kaikki samantyyppisellä selkeäkierteisellä villalangalla, mutta niitä voi tietysti soveltaa muihin lankoihin ihan mielikuvituksen mukaan. Sama koskee värejä: suurin osa malleista on monivärisiä, eikä kaikkien värisinfonia ehkä aivan sopinut silmääni, mutta jälleen on vain mielikuvitus kattona. Ohjeet ovat mielestäni selviä ja perusteellisia, mutta jonkinlaiset alkeistiedot virkkauksesta on hyvä olla. Suomennos on tässäkin kirjassa Tuulia Salmelan selkeää ja ammattitaitoista työtä.

Oikein mukava lisä ahkeran käsityöihmisen kirjastoon!

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 182 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...