Edie Eckman: Lisää villiä virkkausta : uusia tapoja yhdistellä palavirkkauksen kuvioita

Osta kirja itsellesi

Edie Eckmanilta on suomennettu aiemmin kaksi virkkauskirjaa: Villiä virkkausta (Minerva 2011) ja Virkkaa ja viimeistele (Minerva 2013). Nyt ilmestyneessä kirjassa Lisää villiä virkkausta tärkeä osuus on erimuotoisten palojen yhdistämisessä, mutta uusia kuviomallejakin annetaan peräti 101, ja niinpä kirja onkin aikamoinen aarreaitta virkkauksen ystäville.

Alkuosassa kerrotaan lyhyesti perusasioista, eli vaikkapa kerrosten aloittamisesta, lopettamisesta ja lankojen päättelystä, ja sitten neuvotaan eri tapoja yhdistää palakuvioita virkkaamalla tai ompelemalla. Toinen osa sisältää sitten ne 101 toinen toistaan kauniimpaa mallia: mukana on perinteisiä isoäidinneliöitä, kukkia sekä pitsimäisiä ja kolmiulotteisia kuvioita. Kaikki eivät ole suinkaan nelikulmaisia, vaan ohjeita on myös kolmioihin, ympyröihin ja monikulmioihin.

Ilahduttavaa on se, että malleista on annettu sekä sanalliset että piirroskuvalliset ohjeet. Eri kuviotyyppien jälkeen on sitten yhdistämisneuvoja. Kirjan mallikuviot on toteutettu kaikki samantyyppisellä selkeäkierteisellä villalangalla, mutta niitä voi tietysti soveltaa muihin lankoihin ihan mielikuvituksen mukaan. Sama koskee värejä: suurin osa malleista on monivärisiä, eikä kaikkien värisinfonia ehkä aivan sopinut silmääni, mutta jälleen on vain mielikuvitus kattona. Ohjeet ovat mielestäni selviä ja perusteellisia, mutta jonkinlaiset alkeistiedot virkkauksesta on hyvä olla. Suomennos on tässäkin kirjassa Tuulia Salmelan selkeää ja ammattitaitoista työtä.

Oikein mukava lisä ahkeran käsityöihmisen kirjastoon!

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Näitä tämän tyyppisiä virkkauskirjoja on ilmestynyt viime aikoina useita, ja hyvä niin. Ne ovat kerta kaikkiaan herkullisia selattavia ja aina tulee hinku aloittaa joku virkkaustyö. Tämäkin meni heti ”kauppalistalle”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.