Stephen King: Liseyn tarina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luin joskus yläasteella valtaosan kirjastosta löytyneistä Stephen Kingin kirjoista, mutta sittemmin en ole Kingeihin kajonnut. Liseyn tarina pomppasi kuitenkin jostakin vastaan sellaisten kehujen kera, että pakko oli tutustua. Kannatti, sillä Lisey Landonin tarina on hyvä.

Lisey on menestyskirjailija Scott Landonin leski. Scott on ollut kuollut jo pari vuotta, mutta Lisey ei ole edelleenkään käynyt käsiksi miehensä kirjalliseen jäämistöön, vaikka kirjallisuudentutkijat kuinka kinuavat. Lisey ei ole myöskään käsitellyt miehensä kuolemaa mielessään, lopullisesti ainakaan.

Ei siis liene yllätys, että olosuhteet pakottavat Liseyn törmäyskurssille poissulkemiensa asioiden kanssa. Sysäys tulee ahdistavalta kirjallisuudentutkijalta, joka usuttaa Liseyn perään hullun kätyrinsä. Lisey, näkymätön kirjailijanrouva, onkin pian pelottavien tapahtumien keskellä — mutta onneksi Scott tuntuu yhä olevan läsnä, jollain tavalla.

Paikoin melko verkkaisesta tahdistaan — King ei edelleenkään osaa kirjoittaa lyhyesti — huolimatta tarina veti mukaansa. King loikkii ajassa sujuvasti, syvimmillään mentiin parissakin takaumassa yhtä aikaa. Lisey purkaa mielensä lukkoja Scottin avaimilla, pitäen lukijan kiinnostuneena.

Liseyn tarina kertoo avioliitosta, pitkän parisuhteen salaisesta maailmasta. Toisaalta se kertoo kirjailijoista, siitä maailmasta, josta parhaat tarinat nousevat. Sisaruksista. Mielikuvituksesta. Liseyn tarinan fantasiaelementit toivat mieleen Jonathan Carrollin maailmat; se on kehu, jota en olisi odottanut Stephen Kingille antavani.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Tässä tosiaan oli melko verkkainen tahti, mutta en silti kaivannut nopeutusta 🙂 Erilainen Kingin kirja, hieno rakkaustarina olematta kuitenkaan siirappinen, ja Kingin tuttu tyyli erottuu alusta loppuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...