Anna Fifield: Loistava toveri Kim Jong Un

Loistava toveri Kim Jong Un

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pulma: Mä mistä alkaisin tään laulun!

Ei voi olla totta eikä mahdollista! Moinen porsastelu missään firmassa, saati valtiossa. Mutta kun on. Siinä ei “työtoverien” henkikulta paljon paina kun päätoveri napsauttaa sormiaan ja pistää ranttaliksi; ei auta sukulaisuuskaan, eikä ainakaan se: Jang-setä häväistään ja tapetaan, Nam-velipuoli myrkytetään lentokentällä – tavan työläisistä nyt puhumattakaan.

Kaikkivaltias Kim Jong Un hallitsee siskonsa Kim Yo Jongin kanssa perheyritystä nimeltä Pohjois-Korea, joka on kaikkea muuta kuin mitä maan virallinen nimi antaisi ymmärtää: Korean demokraattinen kansantasavalta. Irvikuva, joka pilkkaa kansalaisiaan.

Uusseelantilaissyntyinen Anna Fifield on tehnyt hirmutyön ja ison urakan selvitellessään Pohjois-Korean diktatatuurisuvun valtaa kaikkine historioineen ja nykymenoineen. Kim Jong Un on suvun kolmas diktaattori isoisänsä Kim il-Sungin ja isänsä Kim Jong-ilin jälkeen. Sveitsissä lapsuudessa opiskellut vuonna 1984 syntynyt hirmuhallitsija, jota kansalaisten on jumaloitava.

Fifield valottaa Pohjois-Koreasta myös sitä puolta, josta vähemmän on julki esitetty. Eli maasta löytyy myös tottelemattomuutta siinä mielessä että osa tavan kansalaisista pääsee kurkistamaan muun maailman touhuja mm. salakuljetettujen USB-tikkujen ja niihin käyvien laitteiden kautta. Huumeetkin liikkuvat kansan keskuudessa, varsinkin Kiinan rajoilla asuvilla. Eliitillehän länsimainen elämänmeno ei ole lainkaan vierasta.

Eipä voi kuin päätään pyöritellä pohjoiskarjalainen lukija pohjoiskorealaista elämänmenoa säälitellessään, siis jopa pohjoiskarjalainen!

Kirjan kirjoittaja pohtii mikä vetää ihmisen, jolla jo kaikki valta on ja ydinpommi käsissään vihollisvaltioita vastaan vielä enempään. Dopamiini-riippuvuudesta voi hyvinkin olla kysymys vallanhalussa:

“Tällainen valta vapauttaa dopamiinia, keskushermoston välittäjäainetta, joka vaikuttaa aivojen palkitsemis- ja mielihyväkeskuksiin. Se on kemikaali, joka sääntelee mielihyvän aistimista ja kokemista esimerkiksi jäätelöä syötäessä ja sukupuoliyhdynnässä ja saa meidät haluamaan lisää samaa.”

Loputon kierre, siis.

Jäämme seuraamaan mitä tuleman pitää, kuinka kauan 25-miljoonainen kansa saa pelätä ja kärsiä muutaman suvunjäsenen vuoksi. Seuratahan voi Kim Jong Unin touhuja valaisevan kirjaan perehtymisen jälkeen vaikka YouTubesta. Näkeepähän sitten kuvina nämä samat kasvot, joiden kuvia kirja ei sisällä, mikä tämän ansiokkaan kirjan ainoaksi puutteeksi mainittakoon. Fifieldin kirjan rinnalla jää aika vaisuksi edellinen P-Korean vierailu Michael Palinin matkassa.

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...