Reino Rasilainen ja Annika Sorsa (toim.): Löytöretkiä menneeseen Suomeen : 150 hämmästyttävää tapahtumaa ja tapahtumapaikkaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Löytöretkiä menneeseen Suomeen esittelee yli 150 kiinnostavaa tapahtumaa ja tapahtumapaikkaa ympäri Suomea. Mukana on tietysti hyvin tunnettuja tapahtumia, kuten vaikkapa Leninin ja Stalinin ensimmäinen kohtaaminen Tampereen työväentalossa, Helsingin ruttoepidemia 1700-luvun alussa ja Oravaisten taistelu. Suuri osa kirjan tapahtumista oli kuitenkin ainakin itselleni hieman vieraampia. Ruotsinsalmen (toisesta) meritaistelusta en esimerkiksi ollut aikaisemmin kuullut, vaikka syytä ehkä olisi ollut, olihan se kaikkien aikojen suurin Itämerellä käyty meritaistelu.

Kaikki tapahtumat eivät suinkaan ole olleet mitenkään historiaa mullistavia, mukana on myös onnettomuuksia ja henkirikoksia, kuten esimerkiksi Kyllikki Saaren murha. Myös niin sanottu Ruokolahden leijonan tapaus on päässyt kirjaan; tapauksen muistoksi pystytettiin Ruokolahdelle leijonapatsas vuonna 2017. Onpa mukana myös eräs todella muinainen tapahtuma, eli 76 miljoonaa vuotta sitten iskeytynyt meteoriitti, joka synnytti Lappajärven kraaterijärven.

Kirjasta löytyy kuhunkin tapahtumapaikkaan – tai sen muistomerkille – ohjeet, joten kirjaa voi halutessaan käyttää myös matkaoppaana. Löytöretkiä menneeseen Suomeen on oikein kiinnostava sukellus Suomen historiaan, suosittelen!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka haluaa sarjakuvien valloittavan maailman. Siinä sivussa tulee luettua myös kaikenlaista muuta kirjallisuutta, josta tietokirjallisuus erityisesti herättää uteliaisuuden: voi kun olisikin mahdollista tietää kaikesta kaikki! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...