Reino Rasilainen ja Annika Sorsa (toim.): Löytöretkiä menneeseen Suomeen : 150 hämmästyttävää tapahtumaa ja tapahtumapaikkaa

Osta kirja itsellesi

Löytöretkiä menneeseen Suomeen esittelee yli 150 kiinnostavaa tapahtumaa ja tapahtumapaikkaa ympäri Suomea. Mukana on tietysti hyvin tunnettuja tapahtumia, kuten vaikkapa Leninin ja Stalinin ensimmäinen kohtaaminen Tampereen työväentalossa, Helsingin ruttoepidemia 1700-luvun alussa ja Oravaisten taistelu. Suuri osa kirjan tapahtumista oli kuitenkin ainakin itselleni hieman vieraampia. Ruotsinsalmen (toisesta) meritaistelusta en esimerkiksi ollut aikaisemmin kuullut, vaikka syytä ehkä olisi ollut, olihan se kaikkien aikojen suurin Itämerellä käyty meritaistelu.

Kaikki tapahtumat eivät suinkaan ole olleet mitenkään historiaa mullistavia, mukana on myös onnettomuuksia ja henkirikoksia, kuten esimerkiksi Kyllikki Saaren murha. Myös niin sanottu Ruokolahden leijonan tapaus on päässyt kirjaan; tapauksen muistoksi pystytettiin Ruokolahdelle leijonapatsas vuonna 2017. Onpa mukana myös eräs todella muinainen tapahtuma, eli 76 miljoonaa vuotta sitten iskeytynyt meteoriitti, joka synnytti Lappajärven kraaterijärven.

Kirjasta löytyy kuhunkin tapahtumapaikkaan – tai sen muistomerkille – ohjeet, joten kirjaa voi halutessaan käyttää myös matkaoppaana. Löytöretkiä menneeseen Suomeen on oikein kiinnostava sukellus Suomen historiaan, suosittelen!

Titta Lindström

Titta Lindström on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka käyttää vapaa-aikansa mieluusti kirjojen parissa. Sarjakuvat ovat sydäntä lähellä, mutta lukulistalle pääsee säännöllisesti myös tietokirjallisuus, erityisesti muistelmat ja elämäkerrat herättävät kiinnostusta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...