Pasi Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan nimen Lumikko on maailmankuulu kirjailija Laura Lumikko, joka katoaa yllättävästi kesken järjestämänsä juhlan. Yhdeksän muuta ovat Lumikon kokoama Jäniksenselkäläisen Kirjallisuuden Seura, suomalaisen kirjallisuuden kaanoniin kuuluva ryhmittymä.

Eila Milana on Seuran kymmenes jäsen, joka alkaa tutkimaan Lumikon katoamista ja Seuran menneisyyden mysteerejä. Vaan mitä historian kätköistä löytyykään? Ainakin yllättävä vastaus klassiseen kysymykseen siitä, mistä kirjailijat saavatkaan ideansa teoksiinsa.

Jääskeläinen on osoittanut kykynsä jo Missä junat kääntyvät -kokoelmalla, mutta tämä kirja viimeistään sinetöi Jääskeläisen paikan kotimaisen kirjallisuuden oudon laidan huipulla. Todella vaikuttavaa työtä!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Monipuolinen kirja, joka jätti hämmentyneen olon. Tästä löytyi trilleriä, satiiria, vahvaa miljöökuvausta ja ripaus itseironiaakin. Paljon plussaa kirjoitustyylistä, yllätyksellisyydestä sekä persoonallisuudesta.

    Joistain yksityiskohdista tarinassa en pitänyt, mutta se menee enemmän makuasioiden piikkiin.

  2. Olin vuosia kuvitellut lukeneeni tämän, kunnes viimeksi kirjastossa tutkin takakantta ja huomasin, että enpäs olekaan. Nyt puolivälissä ja aika lailla samaa mieltä kuin Mikko ja Joni.

  3. Pidän Jääskeläisen omintakeisesta tyylistä ja siitä, että lukija joutuu miettimään, mikä on totuus ja mitä todella tapahtui.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...