Pasi Ilmari Jääskeläinen: Lumikko ja yhdeksän muuta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjan nimen Lumikko on maailmankuulu kirjailija Laura Lumikko, joka katoaa yllättävästi kesken järjestämänsä juhlan. Yhdeksän muuta ovat Lumikon kokoama Jäniksenselkäläisen Kirjallisuuden Seura, suomalaisen kirjallisuuden kaanoniin kuuluva ryhmittymä.

Eila Milana on Seuran kymmenes jäsen, joka alkaa tutkimaan Lumikon katoamista ja Seuran menneisyyden mysteerejä. Vaan mitä historian kätköistä löytyykään? Ainakin yllättävä vastaus klassiseen kysymykseen siitä, mistä kirjailijat saavatkaan ideansa teoksiinsa.

Jääskeläinen on osoittanut kykynsä jo Missä junat kääntyvät -kokoelmalla, mutta tämä kirja viimeistään sinetöi Jääskeläisen paikan kotimaisen kirjallisuuden oudon laidan huipulla. Todella vaikuttavaa työtä!

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...