Pasi Ilmari Jääskeläinen: Missä junat kääntyvät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä novellikokoelma sisältää joukon omaperäisimpiä ja mieleenpainuvimpia scifi- ja fantasianovelleita, mitä Suomessa on ikinä kirjoitettu. Tarinat sijoittuvat tulevaisuuteen, rinnakkaistodellisuuksiin, muihin maailmoihin, vaihtoehtoiseen nykyhetkeen, virtuaalimaailmaan, ja joskus jopa kaikkiin näihin yhtä aikaa. Kuitenkin näistä oudoista tarinoistakin löytyy arkielämästäkin tuttuja piirteitä, ja vaikka novellit ovat hyvin erilaisia, kirjan kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Rikas kieli ja intensiivinen kerronta takaa, että kukaan ei tätä kirjaa lukiessa tylsisty, vaan novellit kestävät mainiosti useammankin lukukerran.

Kirja voitti Tähtivaeltaja-palkinnon parhaana vuonna 2000 Suomessa ilmestyneestä science fiction kirjasta. Lisäksi peräti kolme kokoelman novelleista on voittanut Atorox-palkinnon, arvostetun suomalaisille scifi-novelleille jaettavan pystin.

Missä junat kääntyvät on julkaistu muokattuna laitoksena nimellä Taivaalta pudonnut eläintarha.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...