Pasi Jääskeläinen: Missä junat kääntyvät

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä novellikokoelma sisältää joukon omaperäisimpiä ja mieleenpainuvimpia scifi- ja fantasianovelleita, mitä Suomessa on ikinä kirjoitettu. Tarinat sijoittuvat tulevaisuuteen, rinnakkaistodellisuuksiin, muihin maailmoihin, vaihtoehtoiseen nykyhetkeen, virtuaalimaailmaan, ja joskus jopa kaikkiin näihin yhtä aikaa. Kuitenkin näistä oudoista tarinoistakin löytyy arkielämästäkin tuttuja piirteitä, ja vaikka novellit ovat hyvin erilaisia, kirjan kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. Rikas kieli ja intensiivinen kerronta takaa, että kukaan ei tätä kirjaa lukiessa tylsisty, vaan novellit kestävät mainiosti useammankin lukukerran.

Kirja voitti Tähtivaeltaja-palkinnon parhaana vuonna 2000 Suomessa ilmestyneestä science fiction kirjasta. Lisäksi peräti kolme kokoelman novelleista on voittanut Atorox-palkinnon, arvostetun suomalaisille scifi-novelleille jaettavan pystin.

Missä junat kääntyvät on julkaistu muokattuna laitoksena nimellä Taivaalta pudonnut eläintarha.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...