Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa

Sielut kulkevat sateessa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pasi Ilmari Jääskeläinen käsittelee uusimmassa kirjassaan suuria kysymyksiä uskonnosta. Napit vastakkain ovat kiihkouskovaiset, kaikenkieltävät ateistit ja siinä välissä kirjan päähenkilö, agnostikko Judit.

Judit eroaa miehestään, jättää homevaivoista kärsivän terveyskeskuksen Keski-Suomessa ja muuttaa Helsinkiin, jossa lapsuudenystävä Martta tarjoaa työpaikan yksityissairaanhoitajana. Työpaikka F-Remedium ei vain ole aivan tavanomainen: ruumiin ja mielen hoitamisen lisäksi tärkeää on huolehtia potilaiden sielusta. Valitun uskonnon suhteen ei ole niin tarkkaa, kunhan sielu suuntaa kohti henkistymistä.

Judit saa potilaakseen Leo Moreaun, maailmanlaajuisen ateistijärjestön johtajan. Miksi Moreau, paatunut jumalankieltäjä, on F-Remediumin asiakkaana? Siinäpä hyvä kysymys.

Toisena juonteena kulkee Martan poika Mauri, joka on Juditille tärkeä. Mauri sairastaa parantumatonta tautia, joka johtaa kuolemaan nuorena. Martta on huolissaan, sillä Mauri ei usko Jumalaan tai Taivaaseen. Voisiko Judit, joka kerran on Maurillekin niin tärkeä, auttaa asiassa, jotta Mauri voisi päästä taivaaseen? Tehtävä ei ole agnostikolle aivan helppo.

Kun taivaat repeävät, vettä sataa kuin ennen vedenpaisumusta ja kuolemattomat sielut alkavat kulkea sateessa, kirja saa kauhukirjan sävyjä.

Jääskeläisen kirjassa kun ollaan, kirjallisuudella on tärkeä osa. Tarinassa on kirjallisia kerroksia ja kerrostumia, ja erinomaisen kiehtova lukijahahmo. Tässä kirjassa riittää pureskeltavaa. Aiheessa olisi ollut vaaraa sortua kliseisiin, mutta pahimmat kliseet on vältetty. Kirjassa on päin vastoin varsin yllättäviä käänteitä – en olisi odottanut sen päätyvän sinne, minne se päätyi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 247 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...