Pasi Ilmari Jääskeläinen: Taivaalta pudonnut eläintarha

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Taivaalta pudonnut eläintarha on enimmäkseen sama kirja kuin Missä junat kääntyvät. Alkuperäisestä valikoimasta puuttuu yksi novelli (“Perheterapiaa”) ja mukana on pari uutta, mukaanlukien varsin maukas esipuhe.

Aivan identtisestä teoksesta ei siis ole kyse ja novellit ovat lisäksi kulkeneet kustannustoimittajan kriittisen katseen alta ennen toista julkaisuaan. Se on varmasti tehnyt teksteille hyvää, eikä ilmestyminen hieman isomman kustantamon kauniina kovakantisena kirjana varmastikaan haittaa novellien päätymistä lukijoiden käsiin. Priimaa ne edelleen ovat, kuten palkintovoittajilta sopii tietysti odottaa.

Kaikenkaikkiaan Jääskeläinen on ehdottomasti kiinnostavimpia kotimaisia kirjailijoita tällä hetkellä ja itse ainakin odotan suurella mielenkiinnolla seuraavaa romaania. Sitä odotellessa tämä kokoelma lievittää ikävää. Jos novellit eivät ole valmiiksi tuttuja, suosittelen ehdottomasti tutustumaan ja vaikka olisivatkin, paluu vanhojen ystävien pariin tekee aina hyvää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 233 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...