Pasi Jääskeläinen: Taivaalta pudonnut eläintarha

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Taivaalta pudonnut eläintarha on enimmäkseen sama kirja kuin Missä junat kääntyvät. Alkuperäisestä valikoimasta puuttuu yksi novelli (“Perheterapiaa”) ja mukana on pari uutta, mukaanlukien varsin maukas esipuhe.

Aivan identtisestä teoksesta ei siis ole kyse ja novellit ovat lisäksi kulkeneet kustannustoimittajan kriittisen katseen alta ennen toista julkaisuaan. Se on varmasti tehnyt teksteille hyvää, eikä ilmestyminen hieman isomman kustantamon kauniina kovakantisena kirjana varmastikaan haittaa novellien päätymistä lukijoiden käsiin. Priimaa ne edelleen ovat, kuten palkintovoittajilta sopii tietysti odottaa.

Kaikenkaikkiaan Jääskeläinen on ehdottomasti kiinnostavimpia kotimaisia kirjailijoita tällä hetkellä ja itse ainakin odotan suurella mielenkiinnolla seuraavaa romaania. Sitä odotellessa tämä kokoelma lievittää ikävää. Jos novellit eivät ole valmiiksi tuttuja, suosittelen ehdottomasti tutustumaan ja vaikka olisivatkin, paluu vanhojen ystävien pariin tekee aina hyvää.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Etenkin ideoiltaan kiehtovia novelleja. Missä junat kääntyvät on kyllä suosikkini, siinä on joissain kohdin niin maaginen tunnelma. Myös esipuhe on herkullinen, vaikka kirjan luettuani aloin pitää sitä yhtenä novelleista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...