Eowyn Ivey: Lumilapsi

Osta kirja itsellesi

Kuolemaan valmis Mabel ei voi lakata suremasta kymmenen vuotta sitten kuolleena syntynyttä lastansa. Saadakseen pesäeroa tapahtumaan, hän muuttaa miehensä Jackin kanssa Alaskan metsiin. Tavoitteenaan heillä on viimein jättää tapahtuma taakseen ja löytää rauha. Tämä ei kuitenkaan tunnu toimivan; pari ajautuu yhä enemmän erilleen toisistaan, kunnes tulee talvi.

Ensilumi murtaa vanhan parin muurit ja he päätyvätkin leikkimään lumessa kuin lapset. He myös päätyvät tekemään pihaan lumesta lapsen. Lumihahmo katoaa yön aikana, mutta pihapiiriin eksyy sen tilalle villilapsi. Pariskunnan ja lapsen välisestä suhteesta muodostuu syvä verkko, johon Ivey työntää lukijansa. Mitä oikeasti onkaan tapahtumassa?

Tämä kirja on esimerkki siitä, kuinka raskaastakin aiheesta saa aikaiseksi kevyen kirjan. Monet osiot ovat toki raskaita, kuten pariskunnan suru ja eristäytymisen vaikutukset parin suhteeseen, mutta tästäkin huolimatta kirja on hyvin satumainen.

Kirjailijan ensimmäiseksi teokseksi Lumilapsi on eheä ja hyvä kokonaisuus. Viime aikoina lukemistani kirjoista vertaisin sitä Tiina Raevaaran Hukkajokeen, joka on hieman samalla tavalla sadun sävyttämää reaalifantasiaa.

2 kommenttia

  1. Kaunis aikuisten satu. Esikoisteokeselle tyypilliseenn tyyliin minusta tarinaa venytetty turhaan. Alkaa koukuttaa vasta lähempänä puolta väliä.
    En ole erityisemmin fantasian ystävä, mutta tätä oli niin paljon mainostettu, että otin luettavaksi.

  2. Kiehtova ja lämminhenkinen tarina. Pidän erityisesti siitä, kun jalat irtoaa vähän maasta – tarkoitan hienovaraisia viitteitä johonkin maagiseen, ei tästä maailmasta olevaan. Ja siitä, miten asiat jäävät hieman arvailujen varaan – onko asioille luonnollinen selitys, vai eikö sittenkään…? Tästä kirjasta jää hyvä, vaikkakin hieman haikea mieli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...