Lumoavat joulusadut : joulun ajan tarinoita ja lauluja

Lumoavat joulusadut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joulu. Se taitaa olla se juhlista taianomaisin, mutta samalla perinteisin. Täynnä niin maagisia lentäviä poroja kuin ikiaikaisia kertomuksia ensimmäisestä joulusta enkeleineen ja paimenineen, jotka vartioivat yöllä kedolla. Niin, sitä se joulu on, täynnä kuusentuoksua ja iloisia ilmeitä, ystäviä ja yllätyksiä, vanhempien salaperäisiä puuhia.

Lumoavat joulusadut on kahdeksan jouluisen sadun kokoelma. Nämä sadut vievät meidät tutkailemaan eläinten joulua ja Petteri-poroa puuhissaan. Ne johdattavat meidät myös erilaisten lasten joulutouhuihin ja -toiveisiin ja kertovat kuinka hieman epäonninen Kaapo-tonttu lopulta löytää paikkansa Joulupukin pajalla, saapa pieni keijukin joulutoiveensa toteutumaan. Satujen väleihin on ripoteltu klassisten joululaulujen sanoja. Kuten kertojat niin kuvittajatkin vaihtelevat satujen välillä, joten silmänruokaa löytyy varmasti monelle.

En tiedä kuinka monessa muussa perheessä jouluaatto tapaa kulkea aina pitkälti samaa kaavaa noudattaen, mutta ainakin omassa lapsuuden perheessäni oli tapana tehdä jouluaattoisin aina samoja asioita. Yksi niistä asioista, siinä vaiheessa kun ei olisi enää millään jaksanut odottaa joulupukkia, oli lukea tiettyjä kirjoja ja kuunnella tietty satukasetti – joka oli muuten Aku Ankan jouluaatto. Nyt käsillä oleva joulusatukirja voisi olla juuri tällainen, joulun perinnekirja.

Suosittelen tutustumaan. Sanottakoon kuitenkin suoraan, että minuun suurin osa saduista ei tehnyt kovinkaan syvällistä vaikutusta, mutta olivathan ne sellaisia kivoja joulujuttuja, joista alle kouluikäiset lapset varmasti innostuvat.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...