Lumoavat joulusadut : joulun ajan tarinoita ja lauluja

Osta kirja itsellesi

Joulu. Se taitaa olla se juhlista taianomaisin, mutta samalla perinteisin. Täynnä niin maagisia lentäviä poroja kuin ikiaikaisia kertomuksia ensimmäisestä joulusta enkeleineen ja paimenineen, jotka vartioivat yöllä kedolla. Niin, sitä se joulu on, täynnä kuusentuoksua ja iloisia ilmeitä, ystäviä ja yllätyksiä, vanhempien salaperäisiä puuhia.

Lumoavat joulusadut on kahdeksan jouluisen sadun kokoelma. Nämä sadut vievät meidät tutkailemaan eläinten joulua ja Petteri-poroa puuhissaan. Ne johdattavat meidät myös erilaisten lasten joulutouhuihin ja -toiveisiin ja kertovat kuinka hieman epäonninen Kaapo-tonttu lopulta löytää paikkansa Joulupukin pajalla, saapa pieni keijukin joulutoiveensa toteutumaan. Satujen väleihin on ripoteltu klassisten joululaulujen sanoja. Kuten kertojat niin kuvittajatkin vaihtelevat satujen välillä, joten silmänruokaa löytyy varmasti monelle.

En tiedä kuinka monessa muussa perheessä jouluaatto tapaa kulkea aina pitkälti samaa kaavaa noudattaen, mutta ainakin omassa lapsuuden perheessäni oli tapana tehdä jouluaattoisin aina samoja asioita. Yksi niistä asioista, siinä vaiheessa kun ei olisi enää millään jaksanut odottaa joulupukkia, oli lukea tiettyjä kirjoja ja kuunnella tietty satukasetti – joka oli muuten Aku Ankan jouluaatto. Nyt käsillä oleva joulusatukirja voisi olla juuri tällainen, joulun perinnekirja.

Suosittelen tutustumaan. Sanottakoon kuitenkin suoraan, että minuun suurin osa saduista ei tehnyt kovinkaan syvällistä vaikutusta, mutta olivathan ne sellaisia kivoja, joulujuttuja joista alle kouluikäiset lapset varmasti innostuvat.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjakaupan hyllyjen väliin työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Kaisa rakastaa kirjojen tuoksua, uusien ja vanhojen, ja sitä hetkeä, jolloin saa asettaa uuden asukin kirjahyllyynsä. Kirjallisuuden lajien suhteen hän on lähes kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Harrastaa lisäksi ruoanlaittoa ja omaa blogin jos toisenkin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.