Iiris Kalliola: Luontoillan seitsemän veljestä

Luontoillan seitsemän veljestä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Luontoilta alkoi vuonna 1975 ja 32 vuoden aikana ohjelmaan tuli 150-200 000 kysymystä. Kuuntelijoita oli parhaimmillaan yli 500 000. Ohjelma jatkuu edelleen, mutta sukupolvi on vaihtunut. Tämä kirja esittelee ne tutuimmat Luontoillan asiantuntijat Veikko Neuvosen, Harri Dahlströmin, Seppo Vuokon, Ilkka Koiviston, Kauri Mikkolan, Matti Helmisen ja Seppo Vuolannon.

Kirja kertoo seitsemän miehen tiivistetyn elämäntarinan, jossa pääpaino on luontosuhteella ja luonnon hyväksi tehdyllä elämäntyöllä. Samalla se kertoo ainutlaatuisen ohjelman historian. Alkuaikoina jännittivät niin kysyjät kuin vastaajat, mutta vuosien varrella Luontoillasta hioutui pidetty paketti, jonka juontajista tuli arvostettuja, koko kansan luontomiehiä.

Seppo Vuolanto: “Tässä tilanteessa Luontoilta edustaa tutun elämän jatkuvuutta ja turvallisuutta, jota tunnen kaipaavani.”

Luontoveljesten asiantuntijarooli ei jäänyt pelkästään studioon, vaan heiltä kysyttiin luonnosta niin kaduilla kuin kaupan jonoissa. Kaikkia yhdistävänä tekijänä on loputon uteliaisuus ja kiinnostus luontoon, josta syystä he ovat jaksaneet vastata kysymyksiin myös vapaa-ajallaan.

Luontoillan seitsemän veljeksen idea on hyvä. Asiantuntijoiden tarinoiden lisäksi se antaa hyvää täsmätietoa jokaisen erikoisalueesta sekä ruokkii mielenkiintoa luontoasioita kohtaan. Joka miehen oma ääni kuuluu hyvin myös kirjoitettuna.

Luontoillan ja luonnon ystäville suositeltava kirja.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...