Michael Connelly: Luottamuksen hinta

Luottamuksen hinta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Michael Connellyn kirjassa Luottamuksen hinta Harry Bosch on jälleen rikollisten jäljillä.

Ajokoiramainen rikostutkija saa tällä kertaa ratkaistavakseen kaksi eri tapausta. Toinen on vanha seksuaalimurha, jonka todisteet ovat johtamassa vaaralliseen tilanteeseen, ja sen selvittely annetaan Boschille ja hänen työparilleen. Toinen tapaus saattaa Boschin yhteen vihamiehensä kanssa, kun tämä vaatii Boschia tutkimaan poikansa kuolemaa. Tavalliseen tapaan Boschilla on jälleen ongelmia työkavereidensa, naisten ja median kanssa. Kaikesta kuitenkin selvitään, ja kirjan aikana Bosch ratkaisee saamansa tapaukset sekä saa lisää henkisiä traumoja.

Connellyn tyyli on entisellään. Hän kirjoittaa vetävästi, eikä Luottamuksen hinta ehdi kauaa kulua käsissä. Connellyn luoma juoni on looginen, ja hän kuvaa poliisin työtä varsin uskottavasti hankalien pomojen, byrokraattien ja säästötoimien kurimuksessa. Harry Bosch on muuttunut valoisammaksi hahmoksi saatuaan lapsensa huoltajuuden, mutta huumoria kirjasta löytyy vain hitunen: Bosch on edelleen yksinäinen susi, joka kantaa maailman tuskaa harteillaan.

Connelly nostaa jälleen paikallistuntemuksellaan Los Angelesin lähes yhdeksi kirjan päähahmoista, ja kirjan synkkyys luo tarinaan elokuvamaista film noir –henkeä. Tekstin vetovoimaa jarruttaa hieman Connellyn tapa sortua yliselittämiseen ja lukijan päättelykyvyn aliarviointiin. Suomentajallakin on ollut hankaluuksia saada Connellyn selittelevä lauserakenne sujuvaksi suomen kieleksi, mutta hän on enimmäkseen onnistunut työssään.

Jännityskirjallisuutta etsivälle ja Connellyn kirjoitustyylin tuntevalle Luottamuksen hinta antaa juuri sen, mitä lukija etsiikin. Luottamuksen hinta on pätevää rikoskirjallisuutta, jonka seurassa viihtyy.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...