Ami Hauhio, Reino Helismaa ja Olavi Kanerva: Maan mies Marsissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Reino Helismaa, Olavi Kanerva ja Ami Hauhio tekivät 1940-luvulla Isku-lehteen avaruusseikkailusarjakuvan nimeltä Maan mies Marsissa. Sarja julkaistiin kokoelmana 1947, mutta rivosti pilkottuna ja ruudut uudelleen järjesteltyinä. Luettavuus oli vähän niin ja näin. Teoksesta saa pulittaa huimia hintoja divarissa, vaikka pahat kielet kertovat, että joku osti albumeita halvalla laatikkokaupalla ja piti niitä varastossa odottamassa arvonnousua. Nyt teos on onneksi kaikkien saatavilla alkuperäisessä asussaan ja kovakantisena.

Sarjakuvassa insinööri Tero rysähtää vaimonsa Sylvian kanssa Marsiin, missä he joutuvat keskelle outojen kansojen välienselvittelyä. Marsissa kaikki nimet päättyvät z-kirjaimeen. Seikkailu etenee Alex Raymondin Flash Gordonin hengessä, ja mulkosilmät ja torahampaat ovat selvää lainaa Edgar Rice Burroughsin Mars-sarjasta. Hauhio ei ole aivan yhtä hyvä piirtäjä kuin Raymond, mutta hallitsee silti realistisen piirrännän kelvollisesti.

Kirja sisältää myös toisen Hauhion piirtämän scifiseikkailun Lentävä lautanen, joka ilmestyi alunperin Seikkailujen maailma -lehdessä. Tämäkin tarina vilisee yhtälailla kauniita naisia ja rumia vihollisia.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...