Reija Kaskiaho: Maantiekiitäjä

Maantiekiitäjä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pitkän paussin jälkeen on Reija Kaskiaholta ilmestynyt uusi kirja. Olin heittää kuperkeikkaa, kun sen huomasin ja miten iloinen olin saadessani sen käsiini. Reijalla on äärimmäisen kiva tapa ottaa kirjoissaan käsittelyyn joku vakava asia ja keventää sitä omanlaisellaan huumorilla.

Maantiekiitäjä kertoo Laurasta, jolla on lupaava juoksijan ura, mutta yksi uimahyppy katkaisee haaveet kerralla. Laurasta tulee neliraajahalvaantunut. Aluksi olin, että mitä tulee vastaan, millainen tarina minua odottaa, mutta Lauran elämästä lukeminen oli todella mahtava kokemus.

Halvaantuneen ihmisen arjen kuvaus on niin todellista ja uskottavaa, että hetkellisesti jäi miettimään, mitä kirjailijalle on tapahtunut. Lopussa selviää, että taustalla on joukko “asiantuntijoita”, joiden avulla Kaskiaho on osannut koko paketin kasata.

“Vesisadepäivinä pisarat tekivät viirujaan ikkunaan, yhdistyivät ja valuivat ylhäältä alas. MInä olin jo aika hyvä arvaamaan mihin kohtaan viirut osuivat ikkunan loputtua. Ennätys oli kahdeksan kohtaa oikein peräkkäin.”

Kirjaa ei meinannut millään jättää käsistään, sillä se etenee kuin juna. Pystyin niin eläytymään Lauran tilanteeseen, ahdistumaan siitä, millaista on, kun ei pysty tekemään mitään, mutta järki pelaa. Lauran sisukkuus ja huumorintaju nousee kuitenkin aina niin raikkaasti esiin, että saa nauraa – juuri kun on ollut kyyneleet silmissä.

Maantiekiitäjä on nuortenkirja, mutta suosittelen sitä aikuisillekin. Olen lukenut kaikki Kaskiahon kirjat ja ollut niistä aina todella vaikuttunut. Niiden aiheet ovat aina onnistuneet jäämään mieleen.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...