Antti Hyry: Maatuuli

Maatuuli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Antti Hyry on luotettavin kirjailija, jonka tiedän. Maatuuli ei yllätä millään tapaa. Lyhyt romaani kuvaa vuodenkiertoa keväästä juhannukseen. Erityisemmin mitään ei tapahdu, juoni on jälleen kerran tiivistettävissä ytimekkäästi.

“Mies muuttaa pohjoiseen”. Siinäpä se. Pietari muuttaa Etelä-Suomesta kesäksi kotiseuduilleen pohjoisemmaksi. Kirjassa kuvataan kuorma-automatka kohti pohjoista, perillä sitten kaikenlaista puuhastelua. Aittojen siivousta, mansikkamaan valmistelua, saunomista. Lopuksi päästään juhannusseuroihin.

Mitään dramaattista ei tapahdu, kunhan väsäillään kaikenlaista. Toimelias mies tuntee välillä itsensä saamattomaksi, vaikka jatkuvasti tekeekin jotain. Kirja on arkisten askareiden kuvausta, kaunista luontokuvausta, satunnaisia viiltävän kauniita ajatuksia.

Vuonna 1980 ilmestynyt kirja on lähes täysin ajaton. Aikaansa tätä sitovat lähinnä kokoruskean pyhäasun teryleenihousut, muuten nämä tapahtumat voisivat olla milloin tahansa. Viehättävä, rentouttava kirja. Hyryä on aina ilo lukea, yllätyksettömyys on arvokasta ja kaunista sekin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...