Lavie Tidhar: A Man Lies Dreaming

A Man Lies Dreaming

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Holokaustista on vuosien varrella kirjoitettu paljon kirjoja, mutta ei tällaisia. Israelilainen Lavie Tidhar kuvittelee vaihtoehtoisen todellisuuden, jossa natsit eivät nousseetkaan valtaan Saksassa, vaan 1930-luvulla valta on kommunisteilla. Natsit ovat paenneet, pääosin Englantiin, jossa valtaan on nousemassa Sir Oswald Mosley, British Fascist Unionin perustaja.

Entäs Adolf Hitler sitten? Hän sinnittelee yksityisetsivänä Lontoossa. Eräänä päivänä hänen toimistoonsa saapuu kohtalokas nainen. Vaikka nainen – Isabella Rubinstein – on juutalainen eikä Hitler, joka käyttää nimeä Wolf, halua työskennellä juutalaisille, hän ei voi muutakaan, tilanne on sen verran ankea ja tutkimuksista on luvassa rahaa.

Kovaksikeitettyjä dekkareita lukeneet tietävät, mitä sitten seuraa: tutkimuksia, selvityksiä, vaikeuksia ja muutama kipakka selkäsauna, kun Wolf työntää nenänsä asioihin, jotka eivät hänelle kuulu. Taustalla on poliittista kiehuntaa ja juonittelua: Mosleyn tie valtaan, entisten natsien pyörittämä ihmissalakuljetusrinki, juutalaisten tilanteen muuttuminen epävarmaksi… Kaiken tämän keskellä Wolf tutkii ja samalla joku mielipuoli murhaa prostituoituja Lontoon kaduilla.

Tarinalla on toinenkin puolensa, se uneksiva mies. Hän on Sholem, keskitysleirivanki, roskakirjallisuuden eli shundin kirjoittaja, joka tuo kirjaan toisenlaisen, vakavamman sävyn. Kokonaisuus on erinomaisen kiehtova ja mielenkiintoinen kuva keskitysleirien rumasta todellisuudesta.

A Man Lies Dreaming on hämmentävä, kiehtova kirja ja tähänastisten näyttöjen perusteella Lavie Tidhar on kertakaikkiaan erinomainen kirjailija, jonka tuleviin kirjoihin tartun välittömästi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...