Miina Supinen: Mantelimaa

Mantelimaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mantelimaa – joulumaa! Eräänlainen huvipuisto, jossa mekaanisia vehkeitä heiluu ja kaikkea ohjelmaa piisaa, lapsille ja aikuisille.

Felix Kantola esittäytyy alussa vähän siihen tyyliin kuin olisi päähenkilö vaan ei sitten olekaan. Häilyy taustalla kun marssitetaan kaikkia muita esille. Itse asiassa koko ensimmäinen kappale on henkilöiden esittelyä, joista osa sitten jää lopussa vähemmälle. Mielenkiintoisia tyyppejä kaikki. Molli Nieminen on kirjan huseeraaja, jonka on otettava ohjat käsiinsä, kun hänen miehensä saa sellaisen sähköiskun, että vammautuu. Ei edes puhua kykene ja kun alkaa puhua, puhuu mitä sattuu. Kuntoutuminen voi siis olla jossain määrin jopa huvittavaa. Muutenkin kirjan tekstissä on huumoria ripoteltu sinne tänne sillä tavalla sopivasti, että maku säilyy hyvänä.

Mantelimaa on joulumaa, ostosparatiisi(helvetti), jossa pääpukarina toimii Jonne J. Halkio. Ei mitään herttaisimpia ihmistyyppejä. Molli joutuu menemään sinne töihin, jotta saa perheensä elannon hankittua, koska aviomies Keke ei siihen nyt kykene. Molli kuljettaa kaksi tytärtään mukanaan ja he suorastaan asuvat Mantelimaassa. Keke ei tykkää…

Kekellä, Mollilla ja Jonnella on yhteinen, ei niinkään ruusuinen menneisyys ja se menneisyys on tapahtunut Mantelimaan paikalla ennen joulumaata. Kaikkea kummallista alkaa tapahtua ja kuka loppujen lopuksi saa hommat hoidettua, onkin sitten ihan eri juttu.

Miina Supisen teksti on niin ihan kulkevaa, että sitä todella lukee mielikseen. Se suorastaan ottaa kaulasta kiinni, heittäytyy kaveriksi ja sitten vaan mennään! Ihana lukukokemus!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...