Miina Supinen: Apatosauruksen maa: tarinoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Apatosauruksen maa on ihanan raikas novellikokoelma Miina Supiselta, jonka edellinen tuotos Liha tottelee kuria ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi. Niin on nytkin, sillä novellit ovat omintakeisia ja ajatuksia herättäviä.

Kaikki 21 novellia on erilaisia. Ne ovat jaettu kolmeen ryhmään ja ne ovat eri pituisia. Pitemmät novellit kietaisevat mukaansa niin, että olisi halunut niiden vaan jatkuvan. Lyhkäsimmät ovat sellaisia välipaloja, joista jää pitkään viipyilevä jälkimaku.

Lukiessani näitä novelleja, en halunut vetäistä kerralla koko pakettia, vaan yhden tai muutaman kerrallaan sillai makusteltavaksi. Jos kirjoittaisin reseptin tästä kirjasta, se olisi: Nautitaan 1-2 kertaa vuorokaudessa, 1-2 novellia kerrallaan tai tarpeen mukaan.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

3 kommenttia

  1. Todella mainio kokoelma yllättäviä ja omaperäisiä tarinoita. Joukkoon mahtuu monta helmeä. “Luolamies sytytti nuotion”, “Timanttinappi”, “Carl Larsson”, “Ympyrässä niin kuin jumantsuikka käärme”…

    Supisen jutut iskevät täysillä, todella hauskaa ja oivaltavaa tavaraa, tarkkasilmäistä arjen absurdiuden havainnointia. Tämä oli meillä hitti, suosittelen ehdottomasti. “Timanttinappi” pitäisi jakaa neuvolassa kaikille parivuotiaiden äideille…

  2. Päätin näin vuoden lopun kunniaksi (ilotulitteiden räiskinnän sijasta) kaivella vanhoja ja kommentoida joitakin vanhempia vinkkejä. Tätä kirjaa suosittelen minäkin.

  3. Miina Supinen on minulle täysin vieras kirjailija. Siis nimen tiedän, mutta yhtään kirjaa en ole lukenut. Siispä jonoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...