Richard Morgan: Market Forces

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Market Forces on kuvaus lähitulevaisuuden ultrakovasta yritysmaailmasta. Uusinta uutta on konfliktisijoittaminen: yritykset sijoittavat rahaa pienimuotoisiin sotiin rahoittamalla sotivia tahoja. Jos sota voitetaan, sijoittaja kerää siivun kansantuotteesta ja muita etuja.

Tällaisessa yritysmaailmassa ilmapiiri on luonnollisesti pirun kova. Sopimukset ratkotaan yksinkertaisella menetelmällä: diilin saa firma, jonka edustaja on viimeisenä hengissä.

Morganin globaalikapitalismi on reippaasti överiksi vedettyä ja sellaisenaan varsin miellyttävää luettavaa. Ei ole vaikeaa päätellä, mitä Morgan globalisaatiosta tuumii.

Mitä kirjan juoneen tulee, se jää kyllä auttamatta kakkoseksi kirjan maailmalle. Mutkaa on matkassa, juonittelua ja läheltäpiti-hengissäpysymistä, mutta ihan Altered Carbonin veroinen Market Forces ei ole.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...