Richard Morgan: Market Forces

Market Forces

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Market Forces on kuvaus lähitulevaisuuden ultrakovasta yritysmaailmasta. Uusinta uutta on konfliktisijoittaminen: yritykset sijoittavat rahaa pieni­muotoisiin sotiin rahoittamalla sotivia tahoja. Jos sota voitetaan, sijoittaja kerää siivun kansantuotteesta ja muita etuja.

Tällaisessa yritysmaailmassa ilmapiiri on luonnollisesti pirun kova. Sopimukset ratkotaan yksinkertaisella menetelmällä: diilin saa firma, jonka edustaja on viimeisenä hengissä.

Morganin globaalikapitalismi on reippaasti överiksi vedettyä ja sellaisenaan varsin miellyttävää luettavaa. Ei ole vaikeaa päätellä, mitä Morgan globali­saatiosta tuumii.

Mitä kirjan juoneen tulee, se jää kyllä auttamatta kakkoseksi kirjan maailmalle. Mutkaa on matkassa, juonittelua ja läheltäpiti-hengissäpysymistä, mutta ihan Altered Carbonin veroinen Market Forces ei ole.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...