Edgar Rice Burroughs: Marsin neito

Osta kirja itsellesi

Marsin neito on neljäs Mars -sarjan kirja. Tällä kertaa huomio ei kuitenkaan ole John Carterissa vaan kirjan päähenkilö on Carterin poika Carthoris. Tämä saa syyt niskoilleen Thuvianin prinsessan kidnappauksesta ja joutuu pakomatkalle pelastaakseen maineensa.

Kirja on sitä mitä aikaisemmatkin osat ovat. Prinsessa on jälleen kidnapattu – Marsissa moinen toiminta tuntuu kovin yleiseltä – ja kivikasvoinen sankari joutuu ratkomaan ongelmia, jotta asiat korjaantuisivat. Vastoinkäymisiä tuntuu vain nousevan samaa tahtia kuin niitä poloinen Cathoris saa ratkaistua.

Suurin osa teoksesta käsittelee samoja asioita kuin aikaisemmatkin John Carter kirjat: eriväristen marsilaisten riitoja ja politiikkaa. Tästä poikkeuksena on Lotharin kaupunki, jota vartioivat aavejousiampujat.

Teoksella on heikkoutensa, sillä se vaikuttaa kopiolta aikaisemmista kirjoista. Päähenkilön vaihtumista toiseksi ei oikeastaan huomaa mitenkään: Carthoris on kuin John Carter, mutta vain vähän vaisummalla persoonallisuudella. Tästä huolimatta kirja saa lukijan mukaansa, kunhan pääsee vauhtiin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...