Edgar Rice Burroughs: Marsin sotavaltias

Osta kirja itsellesi

Marsin sotavaltias jatkaa suoraan siitä, mihin Marsin jumalat jäi. Edellisen osan vastukset ovat suurimmaksi osaksi kukistettu, mutta selvinneet yrittävät edelleen estää John Carteria pelastamasta vaimoaan Dejah Thorista.

John Carter jatkaakin pelastusretkeään, joka jatkuu halki planeetan. Vastaan tulee jälleen uusia sivilisaatioita ja uusi marsilaisrotu, keltaiset marsilaiset.

Tarina on edellisten kirjojen tapaan täynnä pulp-toimintaa, ”läheltä piti” -tilanteita ja eteen ilmestyviä vastoinkäymisiä.

Kirjasta on aikaisempia osia selkeämmin erotettavissa sen julkaisutausta: alun perin tarina julkaistiin sanomalehdessä jatkuvana tarinana. Tästä johtuen tarina on minusta selkeästi hahmotettavissa eri osioiksi. Tämä ei ole minusta huono asia, koska osuudet toimivat hyvinä lukuannoksina.

Marsin sotavaltias nojaa edellisiin osiin niin vahvasti, ettei sitä voi suositella ensimmäiseksi kirjaksi, jonka sarjasta lukee. Mikäli taas on lukenut edelliset osat, niin Marsin sotavaltias sopii hyvin jatkoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.