Edgar Rice Burroughs: Marsin sotavaltias

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Marsin sotavaltias jatkaa suoraan siitä, mihin Marsin jumalat jäi. Edellisen osan vastukset ovat suurimmaksi osaksi kukistettu, mutta selvinneet yrittävät edelleen estää John Carteria pelastamasta vaimoaan Dejah Thorista.

John Carter jatkaakin pelastusretkeään, joka jatkuu halki planeetan. Vastaan tulee jälleen uusia sivilisaatioita ja uusi marsilaisrotu, keltaiset marsilaiset.

Tarina on edellisten kirjojen tapaan täynnä pulp-toimintaa, “läheltä piti” -tilanteita ja eteen ilmestyviä vastoinkäymisiä.

Kirjasta on aikaisempia osia selkeämmin erotettavissa sen julkaisutausta: alun perin tarina julkaistiin sanomalehdessä jatkuvana tarinana. Tästä johtuen tarina on minusta selkeästi hahmotettavissa eri osioiksi. Tämä ei ole minusta huono asia, koska osuudet toimivat hyvinä lukuannoksina.

Marsin sotavaltias nojaa edellisiin osiin niin vahvasti, ettei sitä voi suositella ensimmäiseksi kirjaksi, jonka sarjasta lukee. Mikäli taas on lukenut edelliset osat, niin Marsin sotavaltias sopii hyvin jatkoksi.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...